detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
13.06.2023 18:20
Жителів окупованої частини Херсонщини закликають ігнорувати можливі провокаційні смс нібито від українських військових
Жителів окупованої частини Херсонщини закликають ігнорувати можливі провокаційні смс нібито від українських військових
У Каховській міській військовій адміністрації нагадали, що передавати інформацію про переміщення ворога потрібно лише через офіційні чатботи та перевірені канали.

Мешканцям тимчасово окупованих Росією територій Херсонщини надсилають у месенджерах смс нібито від Збройних сил України з проханням розповісти про позиції росіян. 

Про це повідомила пресслужба Каховської міської військової адміністрації в телеграмі, передає «Укрінформ». 

«Не надавайте ніякої інформації, якщо ви не знаєте цю людину особисто... Скоріш за все, це провокації», — закликають у повідомленні.

Відомство наголосило, що передавати інформацію про переміщення ворога варто лише через офіційні чатботи та перевірені канали.

Нагадаємо, у Мінцифри закликають громадян продовжувати користуватися чатботом «єВорог» та повідомляти про російську техніку. Це стосується, зокрема, ракетних комплексів С-300 та «Іскандер», систем зв’язку, засобів радіоелектронної боротьби, бензовозів, скупчень та колон техніки, транспортування техніки залізницею, складів з боєприпасами та позицій артилерії.

Відомство також закликало не обговорювати переміщення російської техніки телефоном, не наближатися до окупантів занадто близько, видаляти історію листування з ботом і фото зі смартфона.

У березні цього року українські мобільні оператори спільно з Управлінням стратегічних комунікацій запустили освітню смс-розсилку про правила інформаційної гігієни.

Фото: Linuxbear / Flickr

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY