detector.media
13.06.2023 15:57
У Кривому Розі журналістам погрожували позбавленням акредитації через фото пакетів з тілами загиблих
У Кривому Розі журналістам погрожували позбавленням акредитації через фото пакетів з тілами загиблих
Як припускають в Інституті масової інформації (ІМІ), такі погрози могли звучати від жінки, яка займається зв’язками з громадськістю при обласній військовій адміністрації.

У Кривому Розі журналістам, які приїхали працювати на місце ракетного обстрілу багатоповерхівки, погрожували позбавленням акредитації через фотографування чорних пакетів із тілами загиблих. Про це ІМІ розповів фотокореспондент-фрилансер Стас Козлюк.

За його словами, жінка, від якої лунали такі погрози, вимагала, щоб медіа отримати дозволи на зйомку в родичів загиблих, якщо хочуть сфотографувати чорні пакети з тілами загиблих.

Своєю чергою медійники сказали, що вони нічого не порушують, а приїхали задокументувати злочини Російської Федерації і не фотографуватимуть саме тіла загиблих та не робитимуть неетичних крупних планів облич.

«Тіла убитих Росією людей лежали закриті, їх неможливо було ідентифікувати», — наголосив Станіслав Козлюк.

Також, за словами фотокореспондента, на місце прибула поліція, з якою, зокрема, він поспілкувався, але правоохоронці не забороняли працювати.

Водночас у коментарі представниці ІМІ в Дніпропетровській області троє представників медіа наголосили, що забороняли фотографувати пакети з тілами саме поліцейські.

У коментарі їй же керівниця департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Дніпропетровської ОВА Арзу Василишина пояснила: «Коли представники Дніпро ОВА та знімальні групи інших каналів під'їхали на місце прильоту, то  особа з ОВА побачила, що правоохоронні органи роблять зауваження представнику якогось ЗМІ, що не можна знімати. Але журналісти продовжували, і тоді наша представниця, зауважила, що ми колеги, і давайте прислухатися до рекомендацій правоохоронних органів». 

Ім'я представниці ОВА, яка звернулася до журналістів, Арзу Василишина не стала називати. 

13 червня 2023 року в Кривому Розі внаслідок російської атаки загинуло 11 людей, 25 дістали поранення.

Фото: Дніпропетровська ОВА

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY