detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
10.06.2023 14:58
ISW: Заяви Путіна про початок українського наступу свідчать про зміну риторики Росії
ISW: Заяви Путіна про початок українського наступу свідчать про зміну риторики Росії
Аналітики вважають: Кремль виніс урок із попереднього невдалого підходу применшувати успішні українські контрнаступи у 2022 році.

Заявивши про початок українського наступу, президент Росії Володимир Путін відійшов від попередньої тактики Кремля применшувати значення українських контрнаступальних операцій. Так вважають аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

9 червня Путін заявив, що український контрнаступ нещодавно почався, і додав, що українські сили все ще мають наступальний потенціал. Путін заявив, що бої тривають уже п’ять днів і що українські сили «не досягли своїх цілей на жодній ділянці бойових дій». Він додав, що російське військове командування «реалістично» оцінює поточну ситуацію і «буде виходити з цих реалій».

«Обговорення Путіним українського контрнаступу є помітним відходом від його попереднього дистанційованого підходу до обговорення реалій бойових дій і може свідчити про те, що Кремль виніс урок зі свого попереднього невдалого підходу применшувати успішні українські контрнаступи у 2022 році», — йдеться в повідомленні.

Аналітики нагадали свій травневий звіт про те, що Кремль, ймовірно, вдався до нової інформаційної політики, згідно з якою офіційні особи не повинні применшувати перспективи українського контрнаступу і мають зосереджуватися на боротьбі Росії з системами зброї, наданими Заходом.

Нагадаємо, раніше Управління стратегічних комунікацій ЗСУ попереджало, що Росія активізує свої інформаційно-психологічні операції в соцмережах щодо потенційного контрнаступу українських військ. Для цього планують використовувати старі відео та фото, які показують підбиту техніку, загиблих, полонених тощо.

Фото: AFP / Getty Images

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY