detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
09.06.2023 18:21
Донецькому «воєнкору» повідомлено про підозру в колабораціонізмі
Донецькому «воєнкору» повідомлено про підозру в колабораціонізмі
Журналісти «Новин Донбасу» за відео правоохоронців визначили, що йдеться про Дмитра Астраханя.

Правоохоронці заочно оголосили про підозру в колабораційній діяльності проросійському «воєнкору» з Донецька Дмитру Астраханю. Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура.

Ім'я підозрюваного прокуратура не називає, однак виклала ролик із фрагментом репортажу «воєнкора» з його заблюреним обличчям. Журналісти «Новин Донбасу» визначили за цим відео, що йдеться саме про Астраханя.



«Новоспечений "воєнкор" викладав на особистому каналі в Telegram і в забороненій соцмережі "ВКонтакте" відзняті репортажі, зокрема про бойові дії у Пісках. "Експерт" схвалював агресію РФ та стверджував, що всі ці 9 років ЗСУ нібито обстрілювали Донецьк», — повідомили правоохоронці.

Навесні минулого року підозрюваний почав знімати матеріали для російських «Известий». Прокуратура розповідає, що заради сюжету він поїхав до Бахмута, щоб поспілкуватися з «вагнерівцями» на руїнах міста.

Згодом «медійник» дав інтерв’ю російському сайту, де його представили як «колишнього військового народної міліції ДНР». У розмові чоловік називав українців «бандерівцями» та «американськими маріонетками», які начебто мучили цивільних у Маріуполі.

Наразі підозрюваний перебуває в розшуку. Слідчі Служби безпеки здійснюють досудове розслідування.

За даними прокуратури, згідно із санкцією статті чоловікові за таку «творчість» може загрожувати ув’язнення максимально на строк до 12 років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше в Одесі затримали проросійського пропагандиста, який створив фіктивний журнал і продавав фейкові посвідчення журналістів.

Фото з соцмереж

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY