detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
06.06.2023 14:43
ООН відзначає день російської мови попри підрив Каховської ГЕС. Українське МЗС обурене
ООН відзначає день російської мови попри підрив Каховської ГЕС. Українське МЗС обурене
Про відзначення «Дня російської мови» ООН повідомила у твіттері вже через кілька годин після того, як стало відомо, що росіяни підірвали дамбу Каховської ГЕС.

Міністерство закордонних справ України обурене тим, що Організація Об’єднаних Націй повідомила про відзначення дня російської мови після того, як стало відомо про підрив Каховської ГЕС військами Росії. Про це у твіттері написав речник українського МЗС Олег Ніколенко.

«ООН твітить про культурне розмаїття, ігноруючи найбільшу катастрофу в Європі за останні десятиліття, спричинену виключно Росією. Навіщо мовчати?» — підкреслив Ніколенко.

Russian commanders will have given the order to blow up the Kakhovka Dam in Russian. What a day at the UN to celebrate Russian language! @UnitedNationsRU tweets about cultural diversity, ignoring the biggest catastrophe in Europe in decades caused solely by Russia. Why be silent? https://t.co/8z5PIyfs8P

— Oleg Nikolenko (@OlegNikolenko_) June 6, 2023

ООН опублікувала у своєму твіттері допис про відзначення «Дня російської мови» через кілька годин після підриву росіянами дамби Каховської ГЕС.

«Вівторок — День російської мови. Слідкуйте за @UnitedNationsRU, щоб бути в курсі новин про роботу ООН російською мовою», — йдеться у повідомленні.

Організація також ретвітнула публікацію російських представників ООН, у якій ідеться: «Цілі в галузі сталого розвитку — це загальний заклик до дій щодо викорінення злиднів, захисту планети і забезпечення того, щоб усі люди жили в мирі та процвітанні».

Tuesday is Russian Language Day.

Follow @UnitedNationsRU for updates on the UN's work in Russian. https://t.co/sX56IduqmW

— United Nations (@UN) June 6, 2023

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав ЗМІ не вдаватися до властивої росіянам гри «не все так однозначно», інформуючи про підрив греблі Каховської ГЕС і наслідки цієї катастрофи.

Уночі 6 червня російські окупанти підірвали греблю Каховської ГЕС. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що внаслідок її підриву загалом затоплення загрожує до 80 населеним пунктам регіону.

У Херсоні знеструмлений мікрорайон Корабел, з метою безпеки також відключать газопостачання.

Унаслідок підриву рівень води в Каховському водосховищі стрімко знижується, що є додатковою загрозою для тимчасово окупованої Запорізької АЕС.

В «Укргідроенерго» повідомили, що внаслідок підриву машинної зали зсередини Каховську ГЕС повністю зруйновано. Станція відновленню не підлягає.

У розвідці зазначили, що окупанти двічі мінували Каховську ГЕС перед тим, як її підірвати, і додають, що такий крок свідчить про паніку серед російських загарбників.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY