detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
06.06.2023 11:06
Ексміністра юстиції Словаччини Штефана Харабіна судитимуть за підтримку російської агресії
Ексміністра юстиції Словаччини Штефана Харабіна судитимуть за підтримку російської агресії
Йому загрожує до 3 років позбавлення волі.

Ексміністра юстиції Словаччини Штефана Харабіна будуть судити за те, що він публічно підтримав повномасштабну агресію Росії проти України. Про це пише Суспільне з посиланням на матеріал видання Dennik N.

25 лютого 2022 року Харабін публічно висловився на підтримку вторгнення Росії в Україну та написав, що вчинив би так само, як Путін.

1 червня 2023 спеціальна прокуратура висунула йому звинувачення в скоєнні «наклепу і схвалення злочину». Згідно зі словацьким законодавством, колишньому міністру загрожує до 3 років позбавлення волі.

«Я пишаюся заявою, яку я написав, і я повторю її в будь-який час. Безперечно, Путін і Російська Федерація діяли відповідно до міжнародного права. Він не може бути агресором», — йдеться у повідомленні.

Штефан Харабін — словацький суддя і правий політик. У 1998–2003 і 2009–2014 роках очолював Верховний суд Словаччини, у 2006–2009 роках був міністром юстиції країни. Крім цього, у 2019 балотувався на пост президента Словаччини, але посів лише третє місце серед кандидатів.

16 травня 2022 Харабіна, який висловлювався на підтримку дій збройних сил Росії в Україні, заарештувала поліція Словаччини за звинуваченням у пропаганді екстремізму.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» писав, що правоохоронні органи розслідують близько двох тисяч кримінальних проваджень стосовно колабораційної діяльності на звільнених територіях Херсонщини.

У квітні цього року заступниця міністра юстиції Валерія Коломієць повідомила, що, «за інформацією Офісу генерального прокурора, відкрито близько 5 тисяч кримінальних проваджень за фактом колабораціонізму».

Також ми писали, що працівники Служби безпеки України повідомили про підозру працівнику Києво-Печерської лаври, який заперечував існування України і те, що війну розв’язала Росія.

Фото: скриншот

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY