detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
05.06.2023 18:28
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 червня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 червня 2023 року
Русофобія в Росії та боротьба Пригожина й Кадирова.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «1+1», ICTV/СТБ.

У блоці телеканалу «FreeДом» про пропаганду у школах та історію доносів говорили із заступником головного редактора видання «Верстка» Олексієм Левченком. Він стверджував, що в російських школах чиниться сильний тиск на вчителів, який їм важко витримати, щоб відмовитися розповсюджувати  пропаганду. Також, за словами гостя, російські школи завжди були частиною державної системи, зокрема відповідали за фальсифікації виборів.

Російський адвокат Євгеній Смірнов розмірковував про репресії в Росії та розповідав, що вийти на вулицю на підтримку опозиціонерів — геройський вчинок. Усе частіше, згадуючи про репресії, гості марафону використовують вираз «Війна Путіна проти Росії». 

Також цього дня повторили випуск програми Сакена Аймурзаєва «Люди доброї волі», яка була в етері 30 травня цього року. Говорили з українським філософом Костянтином Сиговим — про війну, книги, Василя Стуса та контакти з російськими колегами.

Голова правозахисного проєкту «Перший відділ» Дмитро Заір-Бек говорив про «русофобію» й тих, кого за цією статтею можуть переслідувати.

Про боротьбу Євгенія Пригожина з Рамзаном Кадировим та іншими російськими елітами говорили з російським соціологом Ігорем Яковенком. Він сказав, що Пригожин говорить те, що не подобається Кремлю, тому йому закрили доступ до російського державного телебачення.


Конфлікт в середині Росії також коментував речник батальйону імені Шейха Мансура Іслам Белокієв. Він розповів про падіння авторитету Кадирова.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY