detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
05.06.2023 08:58
У Криму в етері кількох каналів показали ролик Міноборони про контрнаступ України (ВІДЕО)
У Криму в етері кількох каналів показали ролик Міноборони про контрнаступ України (ВІДЕО)
У відео українські військові жестом закликають до тиші, після чого слідує напис: «Плани люблять тишу. Оголошення про початок не буде».

В етері кількох кабельних телеканалів в окупованому Росією Криму показали відеоролик Міністерства оборони України, в якому натякається, що Україна розпочне контрнаступ, не оголошуючи про це.

Відеоролик оприлюднило Міністерство оборони України напередодні, 4 червня. У ньому українські військові жестом закликають до тиші, після чого слідує напис: «Плани люблять тишу. Оголошення про початок не буде».

Того ж дня з’явилась інформація, що цей ролик показали в етері телебачення в окупованому Криму. Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

«Кібербавовна у Криму. Декілька кабельних операторів у Криму відключають сигнал через те, що добрі люди хакнули ТБ-трансляції», — написала ДПСУ в телеграмі.

Мешканець Сімферополя підтвердив Суспільному, що по кабельному телебаченню в окупованому Криму показують відеоролики про запланований контрнаступ ЗСУ.

Ролик з’явився, зокрема, на каналах «Пятница» та «Россия».

Хто відповідальний за його поширення в окупованому Криму, не повідомляється.

Радник призначеного Росією окупаційного голови Криму Олег Крючков повідомив, що «зламана трансляція низки кримських кабельних операторів, йде відключення сигналу».

Нагадаємо, 22 березня в тимчасово окупованому Криму по радіо оголосили про можливу евакуацію з півострова. Пізніше окупаційна влада заявила про «злам».

У лютому невідомі зламали етер радіостанцій, які мовлять на території окупованого Криму, і транслювали гімн України та звернення нібито від очільника Головного управління розвідки МО Кирила Буданова.

11 травня хакери зламали доступ до вебкамер з динаміками у публічних місцях у Росії та запустили звернення президента України Володимира Зеленського.

Крім того, раніше в етері російських радіостанцій неодноразово лунали хибні повідомлення про повітряну тривогу.

Фото: скриншот відео ДПСУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY