detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
02.06.2023 23:26
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 31 травня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 31 травня 2023 року
Донька Володимира Соловйова та атака дронами по Москві.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «FreeДом».

З російським правозахисником, який мешкає у Німеччині, Юрієм Боровських у блоці телеканалів ICTV та СТБ говорили про масове дезертирство «вагнерівців». За словами гостя, у російських військових немає забезпечення та ресурсів для продовження бойових дій, тому вони тікають з передової.

Російська політична аналітикиня Ольга Курносова розмірковувала про зовнішню політику російської влади та про важливість стосунків з Африкою для України.

Про доньку російського пропагандиста Володимира Соловйова говорили з представницею російського видання «Верстка» Дар’єю Кучеренко. На основі аналізу соціальних мереж вона розповіла, що донька Соловйова відкрито виступає проти війни та діючої російської влади. 

У блоці «Інтера» про російські фейки та їхнє спростування говорили з керівником «Центру протидії дезінформації при РНБО» Андрієм Шаповаловим. Під час розмови він запросив глядачів підписуватись на сторінки установи в соціальних мережах, аби читати спростування російської дезінформації. Про кібервійну говорили з президентом «Європейської асоціації програмної інженерії» Владиславом Савченком.

У програмі «На межі» цього тижня говорили з американським дипломатом Джоном Гербстом. Він розповів про підтримку України зі сторони США.

У блоці телеканалу «FreeДом» удар дронами по Москві обговорили з російським військовим оглядачем Яном Матвєєвим. За його словами, це дуже сильно вдарило по репутації президента Росії. Також Матвєєв сказав, що у російської влади немає достатньої кількості систем ППО для захисту неба.


Про допомогу Україні та міжнародну політику говорили з міністром закордонних справ Литовської Республіки у 2012-2020 роках Лінасом Лінкявічусом. А також з народним депутатом Єгором Чернєвим («Слуга народу»).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY