detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
01.06.2023 11:26
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 травня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 травня 2023 року
Дискусії російської опозиції та капітуляція Росії.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Інтер», «FreeДом».

У блоці телеканалу «1+1» про образ білоруського диктатора Олександра Лукашенка говорили з радником Світлани Тихановської Франаком Вячоркою. Він розповів, що в різні періоди з самопроголошеним президентом Білорусі працювали західні та російські політтехнологи. Проте його основний образ простого хлопця з народу придумав сам Лукашенко ще у 1990-х роках. Зараз він уже не може відповідати цьому образу й постійно відхиляться від нього.

Російський політтехнолог Аббас Галлямов коментував роль Євгенія Пригожина в російській еліті. За словами гостя, наразі Пригожин одночасно головний революціонер та головний захисник і рятівник кремлівського режиму.

З колишньою депутаткою російської Держдуми Марією Максаковою говорили про заступника керівника російського Міністерства закордонних справ Євгенія Іванова, про багатства якого нещодавно випустили розслідування. Нагадаємо, у 2014 році Марія Максакова голосувала за «включення» Криму до складу Росії. Згодом вона заявила, що в цей день перебувала за кордоном і не брала участі в голосуванні.

Російський адвокат Михайло Полозов включався до блоку «Інтера», аби розповісти про проведення круглого столу «Центральна Європа в ідеології Кремля».

З головою Кабінету Міністрів Республіки Ічкерія у вигнанні Ахмедом Закаєвим у блоці телеканалу «FreeДом» говорили про ставлення Росії до інших народів. Також Закаєв вважав, що Путін усвідомлює поразку Росії у війні та ймовірні наслідки капітуляції. За його словами, урешті в Росії почнуться виступи з закликами створити національні держави. 


Тему Євгенія Пригожина та його місце в російській еліті коментував російський опозиційний політик Дмитро Гудков. Він розповів, що напади Пригожина на Міністерство оборони Росії дуже вигідні особисто Володимиру Путіну, зокрема для того, щоб усі були слабкими й не існувало об’єднаного та консолідованого Кремля.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY