detector.media
09.11.2004 13:09
Газета "Край кам"янецький" не агітувала за Януковича і захищатися в суді не буде
Завтра у Кам”янець-Подільському має відбутися судове засідання за позовом Хмельницького штабу “Нашої України” до місцевої газети “Край Кам”янецький. Штаб звинувачує газету у неправомірній агітації на користь кандидата в Президенти та дійсного прем”єр-міністра Віктора Януковича. Судове засідання призначене на 16 годину. Позов було подано 4 листопада цього року.

У розмові з ІМІ головний редактор газети “Край кам”янецький” Мар”ян Красуцький повідомив, що районний штаб “Нашої України” дійсно подав позов до суду за неправомірну агітацію на користь дійсного прем”єр міністра та кандидата в Президенти України Вікитора Януковича у матеріалі “Діяти за законом”, що вийшов друком 4 листопада цього року.

За словами Мар”яна Красуцького у матеріалі не містилося агітації. Це було інтерв”ю із заступником голови спеціальної тимчасової комісії Верховної ради з моніторингу виборчої кампанії Віталієм Олуйко. Редактор зазначив, що у депутата Олуйка питали про те, кого особисто підтримує він, і депутат розповів, що підтримує дійсного прем”єр-міністра, оскільки бачить реальні результати діяльності його уряду.

У редакції не надають особливого значення даному позову і сподіваються, що санкцій не буде. Сьогодні до суду було відправлено людину, яка має повідомити правосуддя про те, що на судові засідання з розгляду цієї справи представники редакції приходити не будуть, а суд може виносити рішення за їх відсутності. Газета не бачить у позові “Нашої України” серйозних мотивів для звинувачення. Мар”ян Красуцький додав, що “Їм (штабу “Нашої України” – ІМІ) не подобається все, що може їм опонувати.”

Головний редактор розповів ІМІ, що реакційна політика видання навіть у передвиборний період була дуже врівноваженою і вони публікували матеріали усіх без виключення кандидатів, що виявляли бажання з”явитися на шпальтах “Краю кам”янецького”, але “від Віктора Ющенка не надходило нічого”, - каже редактор.

Засновниками газети є районна рада міста Кам”янець-Подільський, а також районна державна адміністрація.

IMI
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY