detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
30.05.2023 09:40
Одеситці, яка збирала гроші для окупантів у соцмережах, дали 11 років за ґратами
Одеситці, яка збирала гроші для окупантів у соцмережах, дали 11 років за ґратами
Жінка збирала кошти для своїх родичів, які воювали в загонах бойовиків «ДНР» та збройних силах РФ, через мережі «Вконтакте» та «Одноклассники».

До 11 років і 4 місяців ув'язнення засудили одеситку, яка організувала в соцмережах збір коштів для окупантів. Про це повідомляє Служба безпеки України.

За даними спецслужби, одеситка налагодила канал фінансування бойовиків так званої «ДНР». Жінку затримали в грудні минулого року під час контрдиверсійних заходів на Одещині.

За даними слідства, двоє родичів фігурантки вступили у 2016 році до лав терористичного угруповання «ДНР Спарта» і воювали проти сил АТО/ООС на сході України. 

На початку повномасштабного вторгнення обидва бойовики ввійшли до складу регулярних підрозділів Південного військового округу ЗС РФ і брали участь у захопленні Маріуполя і частини Херсонщини.

«Дізнавшись про низький рівень матеріально-технічного забезпечення родичів-окупантів, жінка добровільно організувала для них збір коштів. Для цього в групах у месенджерах та заборонених соцмережах “Вконтакте” і “Одноклассники” розміщувала повідомлення із закликами про грошову допомогу загарбникам», — ідеться у повідомленні.

Додатково вона прикріплювала фото з реквізитами російської банківської картки, яка належала співмешканці родича, що воював на боці окупантів.

На основі зібраних доказів суд визнав фігурантку винною за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору) і призначив їй 11 років та 4 місяці ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, нещодавно до 10 років за ґратами засудили інформатора з Полтавщини, який «зливав» російським військам позиції захисників Маріуполя.

Фото: СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY