detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
28.05.2023 15:32
На думку 14% українців, спорт, наука і культура перебувають поза політикою, — опитування
На думку 14% українців, спорт, наука і культура перебувають поза політикою, — опитування
Окрім цього, за даними опитування соціологічної служби Центру Разумкова на замовлення ZN.UA, 9,2% респондентів досі вірять, що у злочинах окупантів винен лише президент Володимир Путін та його оточення.

Понад 14% опитаних громадян України вважають, що наші митці, науковці та спортсмени не мають відмовлятися від участі в спільних з росіянами заходах. Про це свідчать результати опитування соціологічної служби Центру Разумкова на замовлення ZN.UA. 

Згідно з опитуванням, на думку 22,8% респондентів, українці не мають брати участь у заходах, в яких заявлені росіяни. Ще 16,6% запропонували відмовлятися за умови, якщо подія організована представниками РФ.

Окрім цього, майже 14% опитаних українців вважають достатньою заяву-осуд злочинних дій влади держави-агресора для збереження контактів і співпраці з її громадянами в межах таких подій. Також 18,6% респондентів залишили за українськими учасниками можливість самостійно зробити вибір.

Натомість більш ніж 14% респондентів переконані, що громадяни України мають продовжувати свою участь у такому разі.

Також, за даними опитування, 84% опитаних українців негативно ставляться до громадян держави-агресора. Зокрема, понад третина респондентів (34,6 %) визнали колективну відповідальність росіян за війну проти України, 26,1% негативно ставляться до всіх громадян РФ, окрім тих, які виступають проти вторгнення та Кремля, а ще 23,3% негативно сприймають лише росіян, які підтримують агресію Росії.

Водночас, 9,2% респондентів досі вірять, що у всіх злочинах окупантів винен лише президент Володимир Путін та його оточення.

Дослідження проводилося з 28 квітня по 3 травня 2023 року. В опитування взяли участь 2020 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка не перевищує 2,3%. 

Фото: Unsplash

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY