detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
26.05.2023 18:25
Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 травня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 травня 2023 року
Інтерв’ю Дмитра Яроша та події у Бєлгороді.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, «1+1», ICTV/СТБ, «Рада».

Блоків «Інтера» та «Ми — Україна» цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці нацмарафону цієї доби працювала команда Суспільного. Показали інтерв’ю секретаря робочої групи Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Богдана Охріменка та виконавчої директорки благодійної організації «Українська фундація «МРІЯ» і блогерки Татусі Бо.

Крім того, у блоці Суспільного повторили частину гостьової студії та підсумковий випуск новин попередньої доби. А також інтерв’ю з письменником та військовослужбовцем Павлом Матюшею, яке було в етері 17 травня цього року та військовослужбовцем Олександром Ябченкою від 13 травня 2023 року.

У блоці «1+1» показали інтерв’ю Андрія Цаплієнка з командувачем Української добровольчої армії Дмитром Ярошем. Говорили про війну, можливості росіян та потреби у зброї. Також декілька разів показали включення керівника «Центру військово-правових досліджень» Олександра Мусієнка.

Про «Євробачення» та його проведення у 2023 році говорили з українським ведучим конкурсу Тимуром Мірошниченком. Включення пов'язали з річницею проведення першого «Євробачення» 24 травня 1956 року.

У новинному випуску «1+1» показали сюжет про ДТП за участі депутатки Київської міської ради Ярини Ар’євої, доньки нардепа Володимира Ар’єва («Європейська Солідарність»). Декілька разів протягом сюжету наголосили на партійній приналежності родини Ар’євих.

Реакцію росіян на події у Бєлгородській області у блоці телеканалів ICTV та СТБ коментував виконавчий директор «Українського інституту майбутнього» Вадим Денисенко.

Перехід ПЦУ на новий церковний календар у гостьовій студії телеканалу «Рада» обговорювали з міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком.


З керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком спілкувалися про військову допомогу Україні. Зокрема, він розповів про процес передачі літаків F-16 та подякував президенту США Джозефу Байдену. Радник Єрмака Михайло Подоляк цього дня коментував ситуацію в Росії та події у Бєлгородській області.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY