detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
26.05.2023 16:38
«Лабораторія цифрової безпеки» отримала цьогорічну Премію для правозахисників у зоні ризику від Front Line Defenders
«Лабораторія цифрової безпеки» отримала цьогорічну Премію для правозахисників у зоні ризику від Front Line Defenders
Церемонія нагородження лауреатів 2023 року відбулася сьогодні в Дубліні.

Громадська організація «Лабораторія цифрової безпеки» («Цифролаба») стала одним із цьогорічних лауреатів Премії для правозахисників у зоні ризику від ірландської правозахисної організації Front Line Defenders. Церемонія нагородження лауреатів 2023 року відбулася сьогодні в Дубліні. Від імені команди «Цифролаби» премію отримала керівниця організації Віта Володовська.

У соцмережах колеги вітають команду «Цифролаби» з отриманням премії. Зокрема, голова правління громадської організації «ZMINA. Центр прав людини» Тетяна Печончик написала:

«Багато хто в журналістському і громадському секторі знає Цифролабу. “ZMINA. Центр прав людини” вони допомагали залишатися міцними, невразливими для вірусів і фішингу, витримувати цифрові атаки. Завдяки Цифролабі ми могли всі ці роки продовжувати роботу в Криму і зберігати чутливі дані від зловмисників і хакерів, спонсорованих Кремлем.

Я памʼятаю часи, коли Цифролаби не було, і з їх появою ми стали більш упевненими і захищеними».

Front Line Defenders — правозахисна організація, заснована у 2001 році в Дубліні, Ірландія. Місія організації — надавати підтримку правозахисникам в усьому світі. Починаючи з 2005-го, премію Front Line Defenders Award вручають щороку тим, хто, перебуваючи в зоні особистого ризику, зробив унікальний внесок у справу захисту прав людини.

«Лабораторія цифрової безпеки» допомагає українським журналістам, правозахисникам та громадським активістам вирішувати проблеми, пов'язані з цифровою безпекою. Зокрема, «Цифролаба» проводить консультації та аудити з цифрової безпеки, допомагає захищати акаунти і пристрої, пояснює принципи безпеки на тренінгах та вебінарах. Також організація веде активну роботу із захисту прав та свобод людини в нтернеті, відстоює свободу вираження поглядів та право на приватність онлайн, виступає проти необґрунтованих обмежень, заборон та блокувань з боку влади та корпорацій, а також пропонує рішення, які захищають права людини.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що медіаюристка Віта Володовська стала головою ГО «Лабораторія цифрової безпеки».

Також ми писали про те, що в трьох українських університетах стартує онлайн-курс із цифрової безпеки. А ще публікували поради від Держспецзв’язку щодо того, як налаштувати домашню мережу Wi-Fi, щоб вона була безпечною.

Фото: Front Line Defenders / фейсбук

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY