detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
26.05.2023 12:10
У Нікополі після обшуку в редакції затримали блогера Віктора Артеменка
У Нікополі після обшуку в редакції затримали блогера Віктора Артеменка
Поліція повідомила, що під час обшуку виявили боєприпас, а обшуки проведені у справі про дитячу порнографію. Колега Артеменка пов’язує обшук та його затримання із журналістською діяльністю.

25 травня в Нікополі поліція затримала блогера Віктора Артеменка після того, як у його редакції провели обшук і знайшли «предмет, схожий на боєприпас», повідомила ІМІ його колега Оксана Зеленяк. 

Нацполіція повідомила про затримання неназваного чоловіка за зберігання боєприпасу і стверджує, що обшуки були проведені у справі про дитячу порнографію.

За словами Оксани Зеленяк, до редакції Артеменка, яка є одночасно і його домом, прийшли з ухвалою суду і почали проводити обшук. Зеленяк каже, що бачила причину обшуку, вказану в постанові, проте поки не готова її озвучити. 

«Витрусили все, з усіх шаф. Ми займаємося волонтерством, у нас багато коробок стоїть — там пройти зараз не можна. Посилка, що була запакована і мала їхати до хлопців, була вивернута, вони і її розпакували», — розповіла ІМІ Оксана Зеленяк.  

Віктор Артеменко є автором телеграм-каналу «Доброго вечора, ми з Нікополя». Цей канал має понад 12 тисяч підписників. Обшук та затримання Оксана Зеленяк пов'язує на 99% із журналістською діяльністю Віктора.

«Це, найімовірніше, пов'язане з журналістською діяльністю, і, можливо, комусь не подобається, що він допомагає нашим хлопцям. Останнім часом Віктор доволі так працював по одному політику, тому це ще й політика», — сказала Оксана Зеленяк.  

Згодом вона записала відео, в якому розповіла, що затримали Артеменка на тій підставі, що під час обшуку в нього знайшли «предмет, схожий на боєприпас, у кількості однієї штуки».

«Санкцію на обшук видано в кримінальному провадженні стосовно зберігання заборонених видів інформації, що було прив'язане до Віктора Артеменка за IP-адресою, яка зареєстрована за адресою нашої редакції», — сказала Зеленяк у відео.

На сайті Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області повідомили, що 25 травня поліцейські провели в Нікополі шість обшуків, під час яких виявили факти зберігання дитячої порнографії. За даними поліції, в ході обшуків вилучили техніку, з якої був доступ до порнографічного контенту, а у 56-річного чоловіка вилучили гранату. 

Як зазначила поліція, четверо місцевих жителів віком від 27 до 58 років могли були користувачами файлообмінних мереж та здійснювати доступ до дитячої порнографії. Тривають експертизи, після яких буде рішення щодо повідомлення про підозру за ч. 1 ст. 301-1 Кримінального кодексу України (одержання доступу до дитячої порнографії, її придбання, зберігання, ввезення, перевезення чи інше переміщення, виготовлення, збут і розповсюдження).

За фактом виявлення в місцевого мешканця боєприпасу відкрито кримінальне провадження за ст. 263 Кримінального кодексу України, чоловіка затримали.

У повідомленні поліції не вказано імен затриманих, проте, як пише ІМІ, інтер'єри на фотографіях поліції збігаються з тими, які можна побачити у відео Віктора Артеменка. 

У Нацполіції відмовились надати «Детектору медіа» детальнішу інформацію щодо затримання, мотивуючи тим, що йдуть слідчі дії.

Віктор Артеменко — член Національної спілки журналістів України, цю інформацію підтвердив представниці ІМІ голова обласної організації Олексій Ковальчук. За даними YouControl, Віктор Артеменко є керівником п’яти компаній. Дві компанії зареєстровано в Нікополі, дві у Львові, одна в Сумах, зокрема благодійний фонд «Мега інформ».

Фото: Нацполіція

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY