detector.media
26.05.2023 11:25
Росіяни купили права на показ колекції мультфільмів легендарної японської компанії Ghibli
Росіяни купили права на показ колекції мультфільмів легендарної японської компанії Ghibli
Про це в інтерв'ю російському виданню «Бюллетень кинопрокатчика» розповів генеральний директор компанії Russian World Vision Костянтин Йолкін.

Купівля відбулася, як стверджує Йолкін, на Каннському кіноринку, і йдеться про придбання всіх ексклюзивних прав на 22 анімаційні стрічки студії GHIBLI режисера Хаяо Міядзакі. Їх планують випускати у прокат або одиничні покази на всій «території Росії та СНД». А згодом - розмістити на стрімінгах. У червні з усіх російських онлайн-кінотеатрів мультфільми GHIBLI приберуть.

«На цю золоту бібліотеку тепер відкриють SVOD права і ми будемо працювати над планом перевипуску шедеврів, які туди входять. Конкуренція була високою, ми дуже раді, що нам випала честь працювати із цими чудовими картинами».

Нагадаємо, що Костянтин Йолкін також є одним із продюсерів фільму «Фаворитка», який цьогоріч відкривав Каннський кінофестиваль. 

Багато українських кінематографістів уже кілька місяців стверджують, що світова кіноіндустрія лише частково відмовилася від співпраці з Росією. Ідеться передусім про вихід з ринку країни-агресора великих американських компаній як Disney, Sony, Warner Bros., Universal, Paramount, Lionsgate. Щоправда, остання таки нещодавно випустила в російський прокат фільм «Джон Вік 4», посилаючись на умови контракту.

На кіноринках фестивалів європейські та незалежні американські виробники продовжують продавати фільми росіянам. Українські продюсери і дистриб'ютори пояснюють, що відсутність конкуренції від великих студій робить ринок РФ надзвичайно прибутковим. 

Studio Ghibli — відома японська студія, яку в 1985 році заснував мультиплікатор Хаяо Міядзакі. Його роботи мають дуже яскравий стиль, впізнаваність та славляться складністю й інтелектуальністю. Найвідоміші стрічки студії: «Віднесені привидами», «Мандрівний замок», «Наусіка з Долини Вітрів», «Мій сусід Тоторо». 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY