detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
26.05.2023 10:21
Ворожого інформатора, який здавав росіянам позиції захисників Маріуполя, засудили до 10 років за ґратами
Ворожого інформатора, який здавав росіянам позиції захисників Маріуполя, засудили до 10 років за ґратами
СБУ: Мешканець Полтавщини «в темну» збирав інформацію про позиції захисників Маріуполя і через фейсбук передавав їх так званій «омбудсманці ДНР».

До 10 років за ґратами засудили інформатора з Полтавщини, який «зливав» російським військам позиції захисників Маріуполя. Про це повідомила Служба безпеки України.

Як повідомляє спецслужба, зловмисником виявився проросійськи налаштований мешканець Полтавщини. У спілкуванні зі своїми знайомими з Маріуполя він «в темну» збирав інформацію про місця базування та переміщення захисників міста на початку повномасштабного вторгнення.

«Отримані відомості передавав через фейсбук так званій "уповноваженій з прав людини ДНР", яка входить до складу окупаційної адміністрації у захопленій частині Донеччини. Надалі фейкова "омбудсменка" переправляла розвіддані командуванню російських військ на східному фронті», — пише СБУ.

Співробітники спецслужби затримали ворожого інформатора торік у березні під час контрдиверсійних заходів на території Полтавщини.

У процесі слідчих дій правоохоронці також виявили дописи із символікою комуністичного тоталітарного режиму, які він поширював через соцмережу.

За матеріалами СБУ, суд визнав зловмисника винним за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) та ч. 1 ст. 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів).

Йому призначено 10 років ув'язнення.

Нагадаємо, нещодавно Служба безпеки викрила жінку, яка збирала для російських окупантів інформацію про місця базування та переміщення Сил оборони на Бахмутському напрямку.

Фото: СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY