detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
25.05.2023 22:50
Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 травня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 травня 2023 року
Компенсації за зруйноване житло та календарна реформа Православної церкви України.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «Ми — Україна», Суспільне.

Блоків «Ради» та «1+1» цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці нацмарафону цієї доби працювала команда  ICTV та СТБ. Показали повтор етеру попередньої доби, зокрема частину гостьової студії та підсумковий випуск новин (двічі). Під час трансляції плашки «повтор» на екрані не було.

У блоці «Інтера» про ситуацію на східному фронті говорили з заступником командира батальйону «Свобода» Володимиром Назаренком.

З політичним оглядачем Тарасом Загороднім у блоці телеканалу «Інтер» говорили про події на території Росії. Під час включення він сказав, що позиція української влади, яка нічого не підтверджує, правильна і натякнув, що Україна все ж дотична до подій за участі Російського добровольчого корпусу. 

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк у блоці телеканалу «Ми — Україна» теж говорив про події у Бєлгородській області Росії. Він сказав, що російське населення має подивитись на події у Бєлгородщині та приєднатись до співвітчизників, які виступили проти кремлівської влади. Також він прокоментував повідомлення британської розвідки, що ці події будуть використані, аби зробити Росію жертвою у війні проти України.

Після нього до етеру долучився ще один радник керівника Офісу президента Тимофій Милованов. Він прокоментував санкції проти Росії.

У блоці Суспільного про компенсації за зруйноване житло говорили з народними депутатками Ольгою Василевською-Смаглюк («Слуга народу») та Ніною Южаніною («Європейська Солідарність»). А виплати для внутрішньо переміщених осіб прокоментувала міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.


Про календарну реформу Православної церкви України говорили з митрополитом Переяславським та Вишневським Олександром. Нагадаємо, що 24 травня ПЦУ схвалила перехід на Новоюліанський календар.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY