detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
25.05.2023 20:50
Віталій Кличко вручив діячам культури мистецьку премію «Київ»
Віталій Кличко вручив діячам культури мистецьку премію «Київ»
Нагороду отримали журналіст Андрій Цаплієнко, письменник Ігор Павлюк, режисерка та операторка Єва Джишиашвілі, композитор Сергій Зажитько, актор театру Євген Нищук, художник Юрій Вакуленко, майстриня художньої кераміки Марина Кривонос, балетмейстер Андрій Демещук та артист Національного цирку України Олег Рибченко.

Мер столиці Віталій Кличко вручив мистецьку премію «Київ» діячам, які «розвивають національну культуру та презентують її на світовому рівні». Про це йдеться на сайті Київської міської державної адміністрації.

У КМДА пишуть, що ця нагорода «є другою за престижністю після Шевченківської премії».

«Завдяки вашій творчості і праці світ почув неповторну музику. Переконався, що в Україні знімають якісне кіно. Робота письменників, журналістів доводить свою важливу роль у розвитку національної свідомості та духовності нашого суспільства», — зазначив Віталій Кличко під час церемонії нагородження.

Мистецьку премію «Київ» вручили в дев’яти номінаціях:

Нагадаємо, нещодавно очільник комітету з Національної премії України імені Т. Шевченка Євген Нищук повідомив, скільки часу піде на формування нового складу комітету, а також інші новини щодо державної нагороди. 

За його словами, незабаром буде представлено новий склад комітету. Зокрема, до нього долучать представників профспілок та діячів культури, не забуваючи про гендерний баланс.

Фото: Київська міська рада

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY