detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
25.05.2023 19:05
Історичну стрічку «БожеВільні» про каральну психіатрію в СРСР представили на Каннському кіноринку
Історичну стрічку «БожеВільні» про каральну психіатрію в СРСР представили на Каннському кіноринку
Дебютний фільм режисера Дениса Тарасова вже презентований у каталозі на стенді в рамках фестивалю.

На Каннському кіноринку презентували дебютний фільм режисера Дениса Тарасова «БожеВільні» про каральні практики радянської психіатрії. Про це повідомила пресслужба Держкіно у фейсбуці.

Як зазначили у відомстві, це перший ігровий фільм, що порушує тему каральної психіатрії в СРСР. Стрічка вже представлена в каталозі на стенді в рамках Каннського кінофестивалю.

«Події стрічки розгортаються у 70-х роках навколо головного героя — Андрія Довженка. За небажання зректись своїх переконань він потрапляє у справжнє пекло каральної психіатрії. Перед ним постає непростий вибір — співпрацювати з КДБ і повернутися до сім’ї чи розкрити правду про дисидентів, закатованих у психлікарнях», — ідеться в повідомленні Держкіно.

Фільм «БожеВільні» створений компанією «Спільна Перемога Продакшн» спільно з FILM.UA Group та ДП «Національна кінематека України» за підтримки Держкіно.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що в Каннах покажуть кінематографічну 3D-виставку з роботами Бенксі про російську окупацію Київщини.

Читайте також: 

Фото: Держкіно / фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY