detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
25.05.2023 17:30
«Схеми» виявили в родини Богуслаєва ще одну нерухомість у Франції
«Схеми» виявили в родини Богуслаєва ще одну нерухомість у Франції
Син колишнього президента «Мотор Січі» Олександр Богуслаєв є співвласником фірми, на яку зареєстроване майно на Лазуровому узбережжі вартістю 800 тисяч євро.

Олександр Богуслаєв, син колишнього президента «Мотор Січі» Вʼячеслава Богуслаєва, є бенефіціаром компанії, на яку зареєстроване майно на Лазуровому узбережжі Франції. Раніше про цю нерухомість було не відомо, розповіли розслідувачі «Схем».

Журналісти з'ясували, що Олександр Богуслаєв з партнером по бізнесу Сергієм Шинкаренком володіє фірмою SCI Saint Petr, на яку зареєстрована квартира, підвал, паркомісце і гараж у житловому комплексі Parc Saint Paul у Валлорісі (французький регіон Прованс — Альпи — Лазуровий берег). Вартість нерухомості оцінили у 800 тисяч євро.

«Схеми» зауважують, що це не єдина нерухомість сина Богуслаєва у Франції. Спільно з Шинкаренком він також є бенефіціаром компанії SCI SLAVA. На неї зареєстрований будинок на бульварі Едуарда Восьмого в Ніцці вартістю 1 млн 620 тисяч євро.

Нагадаємо, 23 жовтня минулого року СБУ повідомила про затримання президента АТ «Мотор Січ» В'ячеслава Богуслаєва та начальника департаменту зовнішньоекономічної діяльності підприємства. Їх підозрюють у колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору. Затримання відбулося в рамках кримінального провадження щодо незаконного постачання «Мотор Січ» товарів військового призначення для російської штурмової авіації. 

24 жовтня суд заарештував Богуслаєва на два місяці. 

У березні Служба безпеки України висунула Богуслаєву нову підозру. За даними СБУ, він навмисно заблокував поставку бойового гелікоптера для ГУР, наказавши своїм підлеглим розібрати повітряне судно на деталі.

Нещодавно «Схеми» опублікували невідомі раніше записи розмов Богуслаєва, які свідчать про блокування передачі гелікоптера для ГУР. Записи підтверджують, зокрема, те, що колишній керівник «Мотор Січі» давав вказівки розібрати гелікоптер на запчастини та приховати документи, необхідні для його експлуатації.

Крім того, розслідувачі «Схем» заявили, що мають у розпорядженні документи, які свідчать про співпрацю «Мотор Січі» В’ячеслава Богуслаєва з підприємствами Ірану, які перебували під санкціями США та Євросоюзу, але ще до запровадження обмежень Україною. Згідно з документами, «Мотор Січ» продавала в Іран, зокрема, авіаційні двигуни, які встановлюють і на військові гелікоптери, які використовує Росія у війні проти України.

1 квітня президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про застосування санкцій проти Богуслаєва, які передбачають блокування активів і торговельних операцій, транзиту й перевезень територією України, заборону на приватизацію та купівлю землі, передання технологій і прав на інтелектуальну власність.

За даними медіа, Богуслаєв має громадянство Росії, а також нерухомість у Москві, яка належить йому ще з 2002 року. Він був власником запорізького телеканалу Alex.ua. У 2023 році цей телеканал припинив мовлення.

У травні «Схеми» з'ясували, що В'ячеслав Богуслаєв звернувся з проханням включити його до списку обміну з Росією, яке він виклав у листі до керівника Офісу президента Андрія Єрмака. 

Колаж: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY