detector.media
25.05.2023 15:41
«В оригіналі було дещо по-іншому». ГУР прокоментувало інформацію про нібито намір ліквідувати Путіна
«В оригіналі було дещо по-іншому». ГУР прокоментувало інформацію про нібито намір ліквідувати Путіна
ГУР: Путін – дійсно ціль №1 з точки зору затримання та доставки до Міжнародного суду і трибуналу в Гаазі. Україна – цивілізована держава і діє цивілізованими методами.

Представник ГУР Андрій Юсов у національному телемарафоні прокоментував повідомлення медіа, що українська розвідка нібито націлена на ліквідацію президента Росії Володимира Путіна та засновника ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина.

24 травня ЗМІ з посиланням на інтерв’ю заступника начальника ГУР МО України Вадима Скібіцького німецькому виданню Die Welt повідомили, що «Путін і Пригожин очолюють список людей, яких хочуть ліквідувати українські спецслужби».

«Я розумію, що є медійники, які підхоплюють і готують "смажені" факти, але в оригіналі було дещо по-іншому. Справді, Путін — явний воєнний злочинець, як і вся його банда. Він — дійсно ціль №1 з точки зору затримання і доставки до Міжнародного суду і трибуналу в Гаазі. Україна — цивілізована держава і діє цивілізованими методами. Зараз витрачати надзусилля для того, щоб фізично ліквідувати людину, схожу на Путіна, — це питання доцільності. А от необхідність затримати його як воєнного злочинця і його поплічників — це питання справедливого покарання, яке обов’язково буде реалізовано»,цитує Юсова «Радіо Свобода».

Юсов додав, що «Гаага для Путіна — неминуча, в цій ситуації навіть краще, щоб на трибуналі він був живий».

17 березня 2023 року Палата досудового провадження ІІ Міжнародного кримінального суду видала ордери на арешт Володимира Путіна та Марії Олексіївни Львової-Бєлової, яка є уповноваженою президента РФ у справах дитини. 

Їх підозрюють у скоєнні воєнного злочину незаконної депортації та переміщення дітей з окупованих районів України до Російської Федерації, що відбувалося щонайменше з 24 лютого 2022 року.

Генеральний прокурор України Андрій Костін на своїй фейсбук-сторінці назвав цю подію «історичним рішенням для України та всієї системи міжнародного права» і подякував особисто Прокурору МКС Каріму Хану.

Виданий ордер на арешт президента Росії Путіна є довічним.

Фото: Getty Images

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY