detector.media
25.05.2023 14:55
Маша Єфросиніна читає реп у новому відео Артема Пивоварова
Маша Єфросиніна читає реп у новому відео Артема Пивоварова
Схоже, поезія Михайля Семенка — у топі для наших музикантів. Dakh Daughters та AlexJazz записали треки на його вірш «Папіроси», Сергій Жадан та Юрій Гуржи — на «Хелло», нині ж черга Артема Пивоварова.

Разом із Машею Єфросиніною він випустив нове музичне відео «Люблю». Це поєднання двох віршів поета: «Люблю» та «Сон», останній телеведуча прочитала, наче це реп. Хай любителі жанру висловляться стосовно цього експерименту, але нам здається, що вийшло цілком пристойно. 

У відео ми можемо побачити, як герої згадують своє дитинство, блукаючи по квартирі і дивлячись на старі фото й предмети інтер’єру. Ось що пише про цю роботу Артем Пивоваров: 

«Михайль Семенко — яскрава і неординарна постать в українській літературі. Поет завжди хотів вирізнятися з-поміж інших і сміливо експериментував, прагнучи змінити уявлення про поезію. Я хочу, щоб про таких видатних осіб дізнавалося якомога більше людей, тому присвятив цю роботу поезіям видатного українського футуриста. Радий, що Маша Єфросиніна підтримала мою ідею і взяла участь у проєкті "Твої вірші, мої ноти", довірившись мені як музиканту».

Маша Єфросиніна зізнається, що фанатіє від проєкту «Твої вірші, мої ноти», про що і повідомила Артемові під час інтерв’ю торік. Музикант недовго думав і запропонував записати дует. Тоді звучало як стьоб. Для самої ведучої теж. 

«Сказати, що я розгубилась, це нічого не сказати. Мало того, я думала, що це якийсь жарт, аж до того, як опинилася з Артемом в студії. І там я теж не могла опанувати знервованість, бо я не співаю від слова "зовсім". Далі тільки пам’ятаю, як ми багато говорили, стояли на цвяхах, сміялися, трохи всплакнули і… дуже легко записали композицію».

Єфросиніна каже, що результат їй дуже подобається, понад те — можна тепер хвалитися, що має спільний проєкт із Пивоваровим. Але ми чекаємо на реакцію соцмереж — саме там роздаються оцінки та висловлюються цінні думки. Те, що публіка бурхливо обговорюватиме вокальні здібності Маші, — це взагалі не питання. 

Інша справа, що скажуть різні поціновувачі літератури та музичні критики. Нагадаємо, що пів року тому тривали суперечки навколо пісні «Там у тополі», яку музикант записав разом з NK. Багатьом не сподобалося, що Артем дуже вільно повівся з віршами Павла Тичини і не просто попереставляв усе догори дриґом, а й змінив слова. У випадку з Михайлем Семенком переставляння теж є, наприклад, «Сон» Єфросиніна читає з останньої строфи. Та все ж тут експерименти не такі сміливі, тому сподіваємося, що реакція буде стриманішою. Або ні.  

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY