detector.media
25.05.2023 11:31
«Еспресо» та ATR запускають нову програму з експертною дискусією про Крим
«Еспресо» та ATR запускають нову програму з експертною дискусією про Крим
Гостями першого ефіру будуть член Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв та ексначальник пресслужби Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов.

У четвер, 25 травня, в етері телеканалу «Еспресо» стартує  спільний з телеканалом ATR проєкт «Разом! Beraber!» з експертною дискусією про Крим. Про це повідомляє пресслужба «Еспресо».

Ведучі Христина Яцків і Айдер Муждабаєв зосередяться на правових, гуманітарних та військових питаннях, пов’язаних з Кримським півостровом та його реінтеграцією після звільнення від російської окупації. Програма виходитиме у прямому етері по четвергах, раз на два тижні.

Гостями першого ефіру будуть член Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв та ексначальник пресслужби Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов.

«Ми на порозі відновлення історичної справедливості і повернення Криму, тож саме час поговорити про нього детально: яким Крим був, яким є зараз і яким ми його хочемо бачити: безпечним, інтегрованим в Україну регіоном, з людьми, які раді тому, що живуть в Україні… Програма запропонує тверезий погляд на Крим, на українців і кримських татар, які там живуть, на росіян, які “понаєхалі”. Шукатиме відповіді на важливі питання: як інтегрувати людей, які 9 років жили під окупацією, кого можна вважати колаборантами, а щодо кого взяти до уваги пом’якшувальні обставини, як захистити права тих, хто виїхав з Криму, які висновки зробити з минулого та яких помилок не припустити у майбутньому», — коментує ведуча та авторка проєкту Христина Яцків.

До участі в програмі запрошуватимуть тих, хто безпосередньо знайомий із кримською тематикою.

Безпосередньо з Кримом пов’язані й долі ведучих «Разом! Beraber!». Христина Яцків починала свій професійний шлях із Криму, навчалась у Таврійському національному університеті на факультеті слов'янської філології і журналістики. Айдер Муждабаєв — український журналіст, медіаменеджер і блогер кримськотатарського походження, заступник гендиректора кримськотатарського телеканалу ATR.

18 травня 2023 року, в День пам’яті жертв геноциду кримських татар, у Києві пройшов захід «Пам’ятаємо історію — повертаємо територію», під час якого представники громадських організацій, державних установ та всі небайдужі до трагічної долі кримських татар обговорили питання переслідувань народу, а також майбутнього Кримського півострова.

Зокрема, постійна представниця президента України в АР Крим Таміла Ташева сказала, що Крим має бути максимально інтегрований в українську і європейську інфраструктуру та пройти «дружню мілітаризацію» після визволення з-під російської окупації. 

Колаж: «Еспресо»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY