detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
24.05.2023 20:52
Олександр Ткаченко запросив представників анонімних Telegram-каналів на зустріч до Мінкульту
Олександр Ткаченко запросив представників анонімних Telegram-каналів на зустріч до Мінкульту
Міністр зауважив, що поява в телеграм-каналах інформації про взяття Бахмута без офіційного підтвердження від Міноборони викликає питання.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в етері телемарафону «Єдині новини» запросив на зустріч представників телеграм-каналів у МКІП. Про це передає «Укрінформ».

«У нас окрема історія з Telegram, тому що з Meta, з Google ми знаходимося в постійному діалозі. З Telegram ця історія, м'яко кажучи, загадкова. Тому ще раз, користуючись нагодою, запрошую представників так званих провідних анонімних ТГ-каналів до нас у міністерство на обговорення», — сказав Ткаченко.

Він також додав, що поява в телеграм-каналах інформації про взяття Бахмута без офіційного підтвердження від Міноборони викликає питання.

У квітні міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко висловив думку, що для того, аби перевірити інформацію з телеграм-каналів, українці спершу вмикають спільний телемарафон.

Нагадаємо, дослідження ГО «Детектор медіа» свідчить, що українці за два роки стали частіше вважати, що медіа працюють в інтересах суспільства та держави, але, попри війну, люди потребують різних точок зору на події та шукають інші джерела інформації через їхню відсутність в телемарафоні «Єдині новини».

Ми також писали про те, що за результатами опитування КМІС на замовлення ГО «Український інститут медіа та комунікації», 45,2% респондентів вважають, що телеграм-канали містять тільки перевірені відомості, а більшість з опитаних не перевіряють інформації, яку отримують.

Фото: Олександр Ткаченко / фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY