detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
24.05.2023 18:25
У ГУР заявили, що російська пропаганда «зламалася» після подій у Бєлгородській області
У ГУР заявили, що російська пропаганда «зламалася» після подій у Бєлгородській області
Речник ГУР Андрій Юсов: Весь світ побачив, що в Росії розгортається справжнє внутрішнє протистояння між вільними людьми і злочинним режимом.

Речник ГУР Андрій Юсов в етері національного телемарафону заявив, що в Бєлгородській області РФ російська пропаганда «зламалася» після останнього інциденту на прикордонні, а в регіоні спостерігається продовження «паніки, хаосу і невизначеності». Про це пише «Радіо Свобода». 

«Розвідці все відомо, що відбувається на Бєлгородщині. Наразі з боку окупаційної влади спостерігається продовження паніки, хаосу і невизначеності. Якщо перефразовувати гауляйтера Бєлгородщини, ситуація під контролем, але з будинків краще не виходити», — сказав Юсов.

За словами речника ГУР, місцеве населення добре сприймає ключові повідомлення повстанців. На думку Юсова, дії РДК та Легіону «Свобода Росії» можуть запустити «ланцюгову реакцію» і на іншій території з залученням більшої кількості людей. 

Окрім цього, представник української розвідки не підтвердив заяви Росії про втрати підрозділів, які діяли в Бєлгородській області.

«Ця інформація не підтверджується. Це нашвидкуруч зліплені пропагандистські фейки, не більше. Там було багато смішних речей. І генерал, який особисто керував звільненням вулиці. Насправді російська пропаганда і гебельс ТВ зламалися після подій на Бєлгородщині. До цього часу деякі ключові повідомлення не може пояснити навіть для внутрішньої аудиторії. Весь світ побачив, що на Росії розгортається справжнє внутрішньоросійське протистояння між вільними людьми і злочинним режимом», — зазначив він.

Нагадаємо, 22 травня у соцмережах поширилися повідомлення про воєнну активність та звуки вибухів на прикордонні Бєлгородської області Росії. Відповідальність за це взяли на себе формування, які складаються з громадян РФ та декларують мету повалення режиму Володимира Путіна — Російський добровольчий корпус та Легіон «Свобода Росії». Вони заявили про «звільнення» двох населених пунктів — Козинка і Гора-Поділ у Бєлгородській області. 

У коментарі Суспільному речник ГУР Андрій Юсов сказав, що на території Бєлгородської області громадяни Росії проводять операцію з метою створення «смуги безпеки» для захисту цивільних українців. 

Згодом радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Україна спостерігає за подіями та вивчає ситуацію в Бєлгородській області Росії 22 травня, однак не має до неї «безпосереднього стосунку»

Американський Інститут вивчення війни вважає, що російський інформаційний простір відреагував на події 22 травня в Бєлгородській області панікою, фракційністю та неузгодженістю. За словами аналітиків, те, що російський інформаційний простір не згуртувався навколо однієї цілісної реакції, свідчить про те, що події на Бєлгородщині застали росіян зненацька.

У Міноборони Великої Британії припустили, що Росія використає останній інцидент на прикордонні Бєлгородської області для просування своєї офіційної версії того, що вона є «жертвою війни».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY