detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
24.05.2023 13:07
СБУ затримала в столиці одного з організаторів прокремлівських провокацій у Києво-Печерській лаврі
СБУ затримала в столиці одного з організаторів прокремлівських провокацій у Києво-Печерській лаврі
Йому загрожує до 8 років ув’язнення.

СБУ затримала в Києві релігійного блогера, заступника керівника проросійської організації «Единое отечество» та учасника релігійно-політичної організації РПЦ «Союз православных братств Украины» Василія Чепразова. За даними правоохоронців, він був одним з організаторів провокацій на території Києво-Печерської Лаври наприкінці березня 2023 року. Про це пише LB.ua із посиланням на повідомлення в телеграмі Служби безпеки.

Беручи участь у підготовці провокацій, фігурант підбурював людей до масових заворушень і давав інтерв’ю, у яких безпідставно звинувачував Україну в розв’язанні війни, повідомляють в СБУ.

Також підозрюваний записував свої антиукраїнські виступи і публікував їх на ютуб-каналі «Святая Русь», який налічує понад 23 тисячі підписників.

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну Чепразов публічно підтримав агресивну політику РФ і виправдовував захоплення українських територій.

Служба безпеки інформує, що під час обшуків за адресою проживання зловмисника виявлено комп’ютерну техніку і мобільні телефони з доказами незаконної діяльності. Також у нього вилучили заборонену символіку і поліграфічну продукцію, яку використовують радикальні націоналістичні структури країни-агресора.

Затриманому на підставі зібраних доказів повідомили про підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

За поданням СБУ, суд обрав йому запобіжний захід у виді тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Затриманому загрожує до 8 років тюрми.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» писав про те, що Служба безпеки викрила жінку, яка збирала для російських окупантів інформацію про місця базування та переміщення Сил оборони на Бахмутському напрямку. 

Також ми повідомляли, що правоохоронці Київської обласної прокуратури викрили мешканку Донеччини, що передавала співробітнику російського ГРУ інформацію про Сили оборони України. Її засуджено до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Фото: СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY