detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
23.05.2023 20:57
Cуд Москви продовжив арешт журналісту WSJ Евану Гершковичу
Cуд Москви продовжив арешт журналісту WSJ Евану Гершковичу
Попередньо встановлений термін арешту мав завершитися вже 29 травня.

Лефортовський суд Москви продовжив арешт журналісту видання The Wall Street Journal Евану Гершковичу до 30 серпня. Про це повідомила російська служба «Радіо Свобода».

Як відомо, термін арешту медійника спливав уже 29 травня. Чергове судове засідання проходило в закритому режимі й тривало менше години. 

За даними телеканалу «Дождь», на суд зі США приїхали батьки журналіста Елла Мілман та Михайло Гершкович.

Нагадаємо, російська ФСБ затримала в Єкатеринбурзі журналіста The Wall Street Journal Евана Гершковича 29 березня 2023 року. Проти нього порушили кримінальну справу за шпигунство. ФСБ РФ заявила, що він нібито «збирав свідчення про підприємство російського ВПК». Сам журналіст оскаржив свій арешт

Редакція The Wall Street Journal заперечила звинувачення ФСБ та вимагає негайно звільнити Гершковича. Видання встановило, що російські спецслужби стежили за Гершковичем напередодні його затримання. 

Міжнародна організація «Репортери без кордонів» засудила затримання в Росії американського кореспондента Гершковича. Так само засудили дії російської влади США та Євросоюз.

Президент США Джо Байден закликав Росію звільнити заарештованого журналіста. До того ж адміністрація президента закликала своїх громадян, зокрема журналістів, залишити територію Росії.

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що Кремль намагатиметься використати арешт журналіста як важіль, щоб отримати поступки з боку Сполучених Штатів.

17 квітня посолка США в Росії Лінн Трейсі вперше відвідала в СІЗО «Лефортово» Евана Гершковича. Того ж дня Московський міський суд відхилив апеляцію Гершковича та залишив його під вартою.

24 квітня понад 300 журналістів з різних світових ЗМІ звернулися до глави МЗС РФ Лаврова з вимогою звільнити Евана Гершковича.

Нещодавно CNN повідомило про те, що США шукають по всьому світу російських шпигунів, яких можна було б обміняти на двох незаконно утримуваних у Росії американців — журналіста Евана Гершковича і колишнього військового Пола Вілана. 

Фото: Les Kasyanov / Getty Images

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY