detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
23.05.2023 12:51
На фронті загинув військовий, письменник Ігор Мисяк
На фронті загинув військовий, письменник Ігор Мисяк
У червні захиснику мало виповнитися 30 років.

На фронті загинув поет, прозаїк, автор роману «Завод» Ігор Мисяк, пише Інститут масової інформації з посиланням на повідомлення видавництва «Темпора» в телеграм-каналі.

Ігор Мисяк долучився до підрозділу Сил територіальної оборони ЗС України на початку березня 2022 року. Згодом воював у лавах окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового походу. Брав участь у деокупації Херсонщини.

Мисяк народився 16 червня 1993 року на Львівщині. Навчався на історичному факультеті Дрогобицького педагогічного університету. Був учасником Революції Гідності. З осені 2014 до кінця літа 2015 року проходив службу в полку «Азов», був санітаром на «швидкій» і бійцем-рятувальником.

Загиблий захисник був поетом, прозаїком. Брав участь у багатьох культурних подіях, зокрема став лауреатом конкурсу «Хортиць дзвони 2018», фестивалю «Ірпінський Парнас 2018», конкурсу «Житомир ТЕМ 2019» та фестивалю «Ан Т-Р-Акт 2020». Його публікації друкували в журналах «Літературний Чернігів», «Дзвін», антології «Молоді голоси» та кількох альманахах.

2022 року у видавництві «Темпора» вийшла його дебютна прозова книжка «Завод».

Редакція «Детектор медіа» висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблого воїна. Вічна пам’ять та шана Герою.

Фото: Ігор Мисяк / фейсбук

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY