detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
22.05.2023 18:18
«Україна не має безпосереднього стосунку»: В Офісі президента прокоментували події в Білгородській області
«Україна не має безпосереднього стосунку»: В Офісі президента прокоментували події в Білгородській області
Михайло Подоляк: Єдиною рушійною політичною силою в тоталітарній країні завжди неминуче стає партизанський рух зі зброєю в руках.

Україна спостерігає за подіями та вивчає ситуацію в Білгородській області Росії 22 травня, однак не має до неї «безпосереднього стосунку». Про це повідомив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк у твіттері. 

«Єдиною рушійною політичною силою в тоталітарній країні закручених гайок завжди неминуче стає партизанський рух зі зброєю в руках. Україна із цікавістю спостерігає за подіями в Білгородській області Росії та вивчає ситуацію, утім не має до неї безпосереднього стосунку. Як відомо, танки продаються в будь-якому російському військторзі, а підпільні партизанські загони складаються все-таки з громадян Росії», — написав Подоляк. 

Як відомо, 22 травня «Русский добровольческий корпус» і легіон «Свобода Росії» заявили про звільнення населених пунктів Козинка і Гора-Подол у Білгородській області. Вони також закликали мешканців прикордонних російських регіонів залишатися вдома і «не чинити спротиву». 

У коментарі Суспільному речник ГУР Андрій Юсов сказав, що на території Білгородської області громадяни Росії проводять операцію з метою створення «смуги безпеки» для захисту цивільних українців. 

Нагадаємо, раніше радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Україна не атакувала Кремль чи будь-які інші об'єкти на території країни-агресора. Заяву Москви про цю «атаку» він назвав «явною спробою Росії перехопити інформаційну ініціативу» і підготувати відповідний інформаційний фон для власних провокацій. 

У квітні заступниця міністра оборони України Ганна Маляр сказала, що Збройні сили України офіційно не заявлятимуть про початок контрнаступу. Ба більше, певні дії вже тривають. 

Фото: пресслужба президента України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY