detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
21.05.2023 13:55
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 травня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 травня 2023 року
Зеленський у Саудівській Аравії та відновлення виробництва російської техніки.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», ICTV/СТБ, 

У блоці телеканалу «FreeДом» про стан російської армії говорили з російським військовим оглядачем Яном Матвєєвим. Він сказав, що наразі велика частина техніки, яку використовують росіяни, застаріла, оскільки нова техніка була знищена. Проте воєнно-промисловий комплекс у Росії починає відновлюватися. За оцінкою Матвєєва, якщо війна триватиме два роки, то Кремлю не вдасться відновити технічне забезпечення. Але, якщо війна триватиме довше, Росія отримає перевагу у масовій техніці.

Про постачальників російської армії та санкції Євросоюзу говорили з розслідувачем організації Олексія Навального «Фонд боротьби з корупцією» Сергієм Єжовим. За його словами, товарів подвійного призначення, які росіяни можуть використовувати у війні проти України, дуже багато, тому обмежити їхнє ввезення дуже важко.

Російська політична оглядачка Ольга Курносова говорила про обшуки в офісі правозахисної організації «Весна». Також про цю організацію говорили з її членом Тимофієм Мартиненком. А ще один російський активіст Володимир Осєчкін розмірковував про створення нових приватних військових компаній.

Повідомлення Reuters про те, що НАТО підготувало план дій на випадок війни з Росією у блоці «Інтера» коментував народний депутат Федір Веніславський («Слуга народу»). А експерт з кібербезпеки Сергій Денисенко говорив про вступ України до Кіберцентру при НАТО.

Російський соціолог Ігор Яковенко розмірковував про репресії в Росії. Він говорив, що влада полює на вчених та діячів культури.


Візит президента України Володимира Зеленського до Саудівської Аравії у гостьовій студії телеканалу «FreeДом» коментували директор «Центру близькосхідних досліджень» Ігор Семиволос та політичний оглядач Станіслав Желіховський.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY