detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
20.05.2023 13:38
Міноборони зафіксувало три ворожі фейкові новини про «загибель» українських військових командувачів
Міноборони зафіксувало три ворожі фейкові новини про «загибель» українських військових командувачів
Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр зазначила, що питання персональної безпеки українського військово-політичного керівництва зараз має стратегічне значення.

Протягом останніх двох тижнів Міністерство оборони фіксувало ворожі фейкові новини про «загибель» українських військових командувачів Ігоря Танцюри, Олександра Сирського та Валерія Залужного. Про це розповіла заступниця міністра оборони України Ганна Маляр в етері телемарафону «Єдині новини», передає «Укрінформ».

«Протягом останніх двох тижнів ми зафіксували три ворожі фейкові новини про "загибель" наших командувачів. У хронологічному порядку: Танцюра, Сирський, Залужний. З одного боку, це просто перевірити і спростувати. Власне, що і було зроблено. З іншого — треба розуміти, що росіяни схильні до фальшстартів і нерідко працівники їхнього інформаційного фронту видають інформацію, не отримавши підтвердження від безпосередніх виконавців», — сказала Маляр.

Вона також зазначила, що питання персональної безпеки українського військово-політичного керівництва зараз має стратегічне значення, оскільки Росія протягом війни буде зацікавлена в їх знищенні.

Нагадаємо, розвідка Великої Британії вважає, що від початку повномасштабного вторгнення в Україну російська держава систематично використовує інформаційні операції як основний елемент своєї стратегії у війні.

За словами розвідників, Росія культивує різноманітні канали та підставних осіб для умисного продукування та розповсюдження неправдивої або зманіпульованої інформації. Держава-агресор просуває інформацію у соціальних мережах, звідки вона потім проникає в більш мейнстримні або державні ЗМІ.

Фото: CNBC.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY