detector.media
19.05.2023 20:37
Зеленський відвідає саміт G7 у Японії
Зеленський відвідає саміт G7 у Японії
В ОП заявили, що Зеленський особисто відвідає саміт «Великої сімки».

Президент України Володимир Зеленський відвідає саміт «Великої сімки» (G7) у Хіросімі, де, зокрема, планує зустрітися з президентом США Джо Байденом.

Як повідомляє «Укрінформ», про це 19 травня в етері «Єдиних новин» заявив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Керівник ОП підтвердив, що Зеленський особисто відвідає саміт G7 у Японії: «Так, я можу це підтвердити».

За словами Єрмака, Зеленський «найближчими днями» буде зустрічатися з президентом Байденом, глави держав обговорюватимуть підтримку «авіаційної коаліції» з боку США та інші питання.

«Я думаю, що вже в деталях буде проговорюватися не лише це питання, але й багато інших питань. Але вже сьогодні можна говорити про створення коаліції літаків, і це говорить про те, що Україна дуже скоро буде мати все необхідне для того, щоб захистити наше українське небо, щоб захистити наші міста та громадян», — сказав Єрмак.

Оновлено: 19 травня телеканал NBC News із посиланням на високопосадове джерело у Білому домі повідомив, що США та союзники планують надати Україні винищувачі F-16. Конкретних строків джерело не повідомляє.

19 травня в Хіросімі розпочався 48-й саміт  G7, який триватиме до 21 травня. Лідери «Великої сімки» обговорять повномасштабну агресію Росії проти України, ядерне роззброєння, продовольчу кризу, екологічні питання та оновлену політику щодо Китаю.

Ілюстративне фото: пресслужба президента України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY