detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
19.05.2023 15:27
«Ми разом з Україною»: Посольство Ірландії не прибрало жовто-блакитну символіку, попри заклики влади Китаю
«Ми разом з Україною»: Посольство Ірландії не прибрало жовто-блакитну символіку, попри заклики влади Китаю
Раніше влада КНР звернулася до іноземних посольств у Пекіні із закликом прибрати зі своїх будівель плакати на підтримку України.

Посольство Ірландії в Пекіні відмовилося прибирати символіку України з установи, попри заклики влади Китаю. Про це дипломатичне представництво повідомило в коментарі виданню The Journal, пише «Ліга.Новини».

Раніше влада КНР звернулася до іноземних посольств у Пекіні із закликом прибрати зі своїх будівель плакати та інші знаки на підтримку України, нагадує видання.

У посольстві Ірландії заявили, що воно й надалі дотримуватиметься своєї позиції щодо війни Росії проти України і продовжить розміщувати візуальні нагадування про агресію Москви.

«З березня 2022 року для цієї мети використовується дошка оголошень на зовнішній стіні будівлі посольства. Плакат із логотипом посольства та написом "Ми разом з Україною" англійською та китайською мовами з українськими квітами як тло залишається на зовнішній стіні», — сказали ірландські дипломати.

У МЗС Китаю назвали такі дії «політичною пропагандою» та закликали посольства «уникати провокування конфліктів між державами».

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що в Китаї закрили понад 100 тисяч фейкових акаунтів у соцмережах.

Також ми писали про те, як китайські медіа повторюють російські наративи у своїх матеріалах.

А про те, як російські наративи та обстоювання геополітичних інтересів Китаю домінують у тамтешніх медіа, читайте в публікації Діани Буцко «”Частина китайців вірить у те, що Буча була інсценована”: китайські медіа та війна в Україні».

Фото: Beata Bieniada / фейсбук

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY