detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
17.05.2023 14:31
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 травня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 травня 2023 року
Хвороба Лукашенка та дипломатія Зеленського.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1».

З білоруським опозиціонером Валерієм Мацкевичем у блоці телеканалу «FreeДом» говорили про захворювання білоруського диктатора Олександра Лукашенка та можливі зміни в країні у випадку його смерті. На початку включення гість сказав, що більшість білорусів підтримує Україну у війні з Росією та як може висловлює цю підтримку. За словами Мацкевича, для Лукашенка було важливо, аби всі вважали його хворим та обговорювали стан здоров’я. Це було зроблено для того, аби перечекати тиск із боку Кремля. 

Російський правозахисник та співзасновник проєкту «Команда 29» Іван Павлов розмірковував про репресії в Росії. Він сказав, що суспільство добре реагує на репресії та дії Кремля і швидко відмовляється від тих, кого маркують певними ярликами. Також із ним говорили про боротьбу з іноагентами й тими, хто може з ними взаємодіяти. Гість вважає, що після зміни путінської влади сфабриковані справи переглядатимуть у ручному режимі.

У новому випуску програми Сакена Аймурзаєва «Люди доброї волі» говорили з російським правозахисником та радянським дисидентом Олександром Подрабінеком: про його життя, перебування в Росії, засудження путінського режиму, шлях Росії до демократії та репресії. Декілька разів протягом етеру він засудив тих, хто виїхав із Росії, зазначивши, що ці люди люблять себе більше, ніж свою справу. На думку Подрабінека, це заважає змінити Росію та чинити бодай якийсь спротив кремлівській владі. 

У блоці «Інтера» про хворобу Лукашенка говорили з головною редакторкою білоруського сайту «Хартія'97» Наталею Радіною. А про візит представника Китаю до України та Росії — з керівником секції Азійсько-Тихоокеанського регіону New Geopolitics Research Network Юрієм Пойтою.

Російський опозиціонер Дмитро Гудков розмірковував про обхід Росією санкцій, стан російської армії, ситуацію навколо військового формування «Вагнер».


У блоці «1+1» з радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком говорили про результати дипломатичної роботи Володимира Зеленського. Цього дня він коментував цю саму тему в етері марафону «Єдині новини #UAРазом».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY