detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
17.05.2023 10:33
Ukraїner запустив документальний проєкт «Підрозділи перемоги»
Ukraїner запустив документальний проєкт «Підрозділи перемоги»
Перший матеріал проєкту — про 30-ту окрему механізовану бригаду імені князя Костянтина Острозького.

15 травня Ukraїner презентував першу серію нового документального циклу «Підрозділи перемоги». У спецпроєкті, який його автори називають «курсом мілітарного лікнепу», буде йтися про елітні підрозділи української армії: їхні звитяги та символіку, історію створення та структуру.

У такий спосіб Ukraїner хоче не лише поширювати історію формування наших Збройних сил та розповідати про сьогоднішнє життя українських військових, а й підтримати тих, хто захищає країну.

Проєкт втілено за сприяння управління страткому апарату Головнокомандувача.

 

Перший матеріал серії — про 30-ту окрему механізовану бригаду (ОМБр) імені князя Костянтина Острозького.

«Бійців 30-ї механізованої бригади імені Костянтина Острозького сьогодні вважають елітою української армії. Цей підрозділ пройшов горнило війни в 2014–2015 роках у боях за Савур-Могилу та Дебальцеве, що на Донеччині, а з 2022 року винищує "вагнерівців" на Бахмутському напрямку», — розповіли творці проєкту.

 

Серії документальних відео «Підрозділи перемоги» виходитимуть щотижня на ютуб-каналі Ukraїner, а на сайті можна почитати текстову версію. 

Читайте також:  

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що Ukraїner відзначили премією Міжнародного інституту преси.

Англомовна версія книжки «Ukraїner. Країна зсередини» («Inside Ukraine. A Portrait of a Country and its People»), що вийшла 16 січня у британському видавництві Batsford, очолила топ продажів на Amazon у категорії Hot New Releases in History of Ukraine.

У лютому 2023 року на ютуб-каналі видання Ukraїner відбулася прем'єра першої серії документального проєкту «Стріха» про українську народну архітектуру на заході країни.

Фото: Ukraїner

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY