detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
16.05.2023 18:35
Мінреінтеграції розповіло, як діяти, коли впізнали зниклого безвісти на фото чи відео в інтернеті
Мінреінтеграції розповіло, як діяти, коли впізнали зниклого безвісти на фото чи відео в інтернеті
Висновок фахівця після портретної експертизи допоможе пошуковцям Офісу Уповноваженого зі зниклих безвісти оперативніше встановити місцезнаходження зниклої безвісти людини.

У Мінреінтеграції розповіли, як потрібно діяти громадянам, що впізнали зниклу безвісти людину на фото чи відео в інтернеті.

У відомстві назвали чіткий алгоритм дій:

«Висновок експерта допоможе пошуковцям Офісу Уповноваженого зі зниклих безвісти скоріше встановити місцезнаходження зниклої безвісти особи», — пояснили в міністерстві. 

Нагадаємо, з травня в Україні запрацював єдиний реєстр зниклих безвісти. Там зібрані, зокрема, такі дані: ПІБ особи, місце і дата народження, сімейний стан, місце проживання, територія, на якій відбулося зникнення, обставини та час зникнення, прикмети особи. Окрім цього, подається інформація щодо рішення суду про визнання осіб безвісно відсутніми або оголошення померлими.

Раніше в Нацполіції презентували мобільний застосунок «Возз’єднати Україну» для пошуку зниклих дітей. За допомогою застосунку «Reunite Ukraine» можна шукати зниклих дітей або інших членів родин, яких незаконно депортували в Росію, Білорусь чи на тимчасово окуповану територію України.

Фото: ombudsman.gov.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY