detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
10.05.2023 20:11
У справі вбивства активістки Катерини Гандзюк 11 травня відбудуться дебати
У справі вбивства активістки Катерини Гандзюк 11 травня відбудуться дебати
Представників ЗМІ закликали прийти на засідання о 12 годині.

У четвер, 11 травня, відбудуться дебати в справі щодо вбивства громадської активістки Катерини Гандзюк. Про це повідомила спільнота «Хто замовив Катю Гандзюк?» у фейсбуці.

«Уже завтра відбудуться дебати в справі щодо обвинувачення Мангера і Левіна у вбивстві Каті Гандзюк. Це один із останніх етапів судового процесу. Після дебатів — тільки оголошення рішення суду», — йдеться в повідомленні.

Як зазначили у спільноті, за час судового розгляду справи загалом відбулося десятки засідань. Справа налічує близько 200 томів. Вислухано 24 свідки, 7 експертів, а також 1 спеціаліста.

Наразі невідомо, чи буде забезпечена трансляція засідання, тому представників ЗМІ закликали прийти в суд о 12 годині.

Нагадаємо, напад на громадську активістку Катерину Гандзюк стався 31 липня 2018 року в Херсоні. Її облили концентрованою сірчаною кислотою, що спричинило 40% опіків шкіри. Активістку транспортували до Києва, їй зробили понад 10 операцій. 96 днів вона боролася за життя, однак 4 листопада 2018 року Катерина Гандзюк померла.

П’ятьом виконавцям нападу присудили від трьох до шести років ув’язнення. В організації вбивства Гандзюк підозрюються ексголова Херсонської обласної ради Владислав Мангер та помічник-консультант депутата цієї облради Олексій Левін.  

Справу про напад на Катерину Гандзюк передали на розгляд у Дніпровський райсуд Києва ще в серпні 2020 року, але її розглядають досі. Члени ініціативної групи «Хто замовив Катю Гандзюк?» вважають, що затягують справу адвокати обвинувачених.

У червні минулого року судді завершили дослідження письмових доказів і перейшли до допиту свідків. Обидва обвинувачені перебувають під вартою.

22 березня під час чергового судового засідання у справі про вбивство громадської активістки Катерини Гандзюк допитали колишнього голову Херсонської обласної держадміністрації Андрія Гордєєва. 

Зокрема, на допиті він підтвердив такі факти:

Фото з фейсбук-сторінки «Хто замовив Катю Гандзюк?»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY