detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
07.05.2023 10:17
У Каннах покажуть кінематографічну 3D-виставку з роботами Бенксі про окупацію росіянами Київщини
У Каннах покажуть кінематографічну 3D-виставку з роботами Бенксі про окупацію росіянами Київщини
Прем’єра виставки MURALS відбудеться 18 травня на інноваційній платформі, яка досліджує майбутнє кіно та розважального бізнесу, під назвою Cannes Next.

Кінематографічну виставку у 3D-форматі MURALS про окупацію Київщини презентують 18 травня на Каннському фестивалі. Про це повідомила пресслужба МКІП.

«Україна презентує унікальний цифровий культурний проєкт — захоплюючу 3D-кінематографічну виставку MURALS про окупацію Київської області через призму малюнків Бенксі на розбомблених житлових будинках», — ідеться в повідомленні.



Прем’єра відбудеться на інноваційній платформі Marché du Film, яка досліджує майбутнє кіно та розважального бізнесу, під назвою Cannes Next.

Нагадаємо, минулого року на Каннському фестивалі Україну у програмі «Особливий погляд» представляв режисер Максим Наконечний із фільмом «Бачення метелика»

У день показу стрічки українські кінематографісти привернули увагу до теми війни в Україні. Вони провели акцію, у якій наголосили на геноциді українців та на важливості висвітлення на всіх рівнях російської агресії в Україні. 

Також «Детектор медіа» повідомляв про те, що у 2022-му режисер Сергій Лозниця, який позиціонує себе як українського митця, виступив у Каннах на захист російської мови і культури. У такий спосіб кінематографіст засудив бойкот російської культури під час війни.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY