detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
06.05.2023 10:45
Передавала російському генштабу дані про ЗСУ: мешканку Донеччини засудили до 12 років позбавлення волі
Передавала російському генштабу дані про ЗСУ: мешканку Донеччини засудили до 12 років позбавлення волі
За даними правоохоронців, колаборантка спілкувалася зі співробітником ГРУ Росії в месенджері, де передавала йому інформацію про наявність або відсутність підрозділів Збройних сил України у конкретному місці, а також коригувала вогонь ворога.

Правоохоронці Київської обласної прокуратури викрили мешканку Донеччини, що передавала співробітнику російського ГРУ інформацію про Сили оборони України. Її засуджено до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

«Прокурори у суді довели, що в період дії воєнного стану жінка спілкувалася у месенджері з кадровим співробітником головного розвідувального управління генштабу РФ. Вона передавала йому інформацію про наявність або відсутність підрозділів Збройних сил України у конкретному місці. Надсилала ворогу дані про оперативно-тактичні дії ЗСУ та заходи інженерного забезпечення», — йдеться в повідомленні.

Окрім цього, колаборантка надсилала відеозаписи руйнувань, спричинених обстрілами російських військових, та місця влучання снарядів, аби коригувати вогонь ворога. 

Жінку визнано винною в колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). До набрання вироком законної сили вона перебуватиме під вартою.

Нагадаємо, нещодавно Служба безпеки України викрила колаборанта, який передавав окупантам локації Сил оборони на східному фронті, зокрема в Бахмуті. Його засудили до 7 років позбавлення волі.

Мешканець Бахмута спілкувався з окупантами через анонімні телеграм-чатботи, у яких передавав електронні координати та фотографії об’єктів українських військ.

Фото: Офіс генпрокурора

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY