detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
04.05.2023 19:45
Поширював координати ЗСУ в Бахмуті: Ворожого інформатора засудили до 7 років за ґратами
Поширював координати ЗСУ в Бахмуті: Ворожого інформатора засудили до 7 років за ґратами
Мешканець Бахмута спілкувався з окупантами через анонімні телеграм-чатботи, у яких передавав електронні координати та фотографії об’єктів українських військ.

Служба безпеки України викрила колаборанта, який передавав окупантам локації Сил оборони на східному фронті, зокрема в Бахмуті. Його засудили до 7 років позбавлення волі. Про це повідомила пресслужба СБУ та Офісу генпрокурора.

«Співробітники СБУ затримали ворожого інформатора у червні минулого року під час виконання ним розвідувального завдання. У затриманого було вилучено автомат Калашникова та мобільний телефон із доказами злочинної діяльності», — йдеться в повідомленні Служби безпеки.

За даними слідства, російським інформатором виявився 36-річний мешканець Бахмута. Він спілкувався з ворогом через анонімні телеграм-чатботи, у яких передавав електронні координати бойових позицій ЗСУ та фотографії об’єктів критичної інфраструктури і блокпостів на території регіону.

Інформація була потрібна росіянам для проведення прицільних ракетно-артилерійських обстрілів позицій українських військ.

Суд визнав колаборанта винним за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 2 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, нещодавно Служба безпеки України викрила агентку ФСБ Росії, яка поширювала в соцмережі «Вконтакте» фейки про війну в Україні, виправдовувала дії окупантів, а також збирала інформацію про місця базування та переміщення Сил оборони на Черкащині. 

Для збору інформації фігурантка виїжджала на місцевість та вивчала ситуацію навколо українських військових частин. 

Фото: Maxar Technologies / твіттер

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY