detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
03.05.2023 20:37
Європарламент починає приймати заявки на участь у журналістській премії імені Дафни Каруани Галіції
Європарламент починає приймати заявки на участь у журналістській премії імені Дафни Каруани Галіції
Взяти участь можна до 12:00 31 липня цього року.

Європарламент оголосив старт конкурсу на участь у журналістській премії імені Дафни Каруани Галіції. Про це йдеться на сайті парламенту.

Участь у премії можуть взяти професійні журналісти і групи професійних журналістів будь-якої національності з докладними матеріалами, що були опубліковані або транслювалися ЗМІ однієї з 27 країн ЄС.

Як зазначили на сайті Європарламенту, метою премії є підтримати і підкреслити важливість професійної журналістики для захисту свободи і рівності.

«Премія щороку нагороджує видатну журналістику, яка просуває або захищає основні принципи та цінності Європейського Союзу, такі як людська гідність, свобода, демократія, рівність, верховенство права та права людини», — додали у відомстві. 

Роботи оцінюватиме незалежне журі, до складу якого входять представники преси та громадянського суспільства, а також основних європейських журналістських асоціацій.

Переможець конкурсу отримає приз у розмірі 20 000 євро.  

Подати заявку на участь можна до 12:00 31 липня цього року за посиланнням.

Нагадаємо, у 2020 році Європейський парламент заснував премію за журналістські розслідування імені Дафни Каруани Галіції, мальтійської журналістки-розслідувачки, яку вбили 16 жовтня 2017 року. 

Незалежна комісія обирає номінантів та лауреатів премії серед журналістів або команд журналістів, які базуються в Європейському Союзі. Переможця обирають щороку, починаючи з жовтня 2021-го. 

Фото: сайт премії імені Дафни Каруани Галіції

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY