detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
03.05.2023 17:25
Подоляк про «атаку дронів» на Кремль: Це явна спроба Росії перехопити інформаційну ініціативу і підготувати тло для власних провокацій
Подоляк про «атаку дронів» на Кремль: Це явна спроба Росії перехопити інформаційну ініціативу і підготувати тло для власних провокацій
Радник глави Офісу президента заявив, що Україна не атакувала Кремль, а цілить лише по військових об'єктах на тимчасово окупованих українських територіях.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Україна не атакувала Кремль чи будь-які інші об'єкти на території країни-агресора. Заяву Москви про цю «атаку» він назвав «явною спробою Росії перехопити інформаційну ініціативу» і підготувати відповідний інформаційний фон для власних провокацій. Про це Подоляк сказав у коментарі NV.

За його словами, ціллю Сил оборони України є лише військові об'єкти на тимчасово окупованих українських територіях. Він зазначив, що атаки на такі об'єкти, як Кремль, не вирішують військових завдань і не допомагають готуватися до контрнаступу.

Подоляк сказав, що стратегія України — знищення ворожих тилових резервів на окупованих територіях, що повністю відповідає міжнародному праву.

На думку Подоляка, ця нібито атака — це «явна спроба [Росії] перехопити інформаційну ініціативу» і підготувати відповідний інформаційний фон для власних провокацій.

«Очевидно, що одночасні заяви РФ про затримання групи диверсантів у Криму і нібито атаки дронів по Кремлю прямо вказують, що відбувається підготовка до конкретних провокацій з боку самої РФ

Зрозуміла стратегія деморалізації, яку Росія використовує напередодні дій ЗСУ, а також спроба істотно зменшити вкрай негативний фон для Росії після постійного обстрілу цивільних будинків і цивільних об'єктів України останніми днями», — сказав він.

3 травня в Росії заявили, нібито вночі українські безпілотники «намагалися завдати удару» по резиденції президента Росії Володимира Путіна у Кремлі. У пресслужбі Кремля кажуть, начебто російські систем радіолокаційної боротьби «вивели дрони з ладу».

Мешканці прилеглих до Кремля районів опублікували відео «атаки» і стверджують, що чули в районі Кремля «хлопок», який «за силою був схожий на гуркіт грому», і бачили в небі іскри. Після «хлопка» біля кремлівської стіни помітили людей із ліхтарями.

В Офісі президента України заявляли, що нічого не знають про нічні атаки на Кремль.

Фото: скриншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY