detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
02.05.2023 09:17
«Тепер можна — воюємо з фашистами»: Канал «Россия» показав, як «журналіст» заряджає «Град», скерований на українців (ВІДЕО)
«Тепер можна — воюємо з фашистами»: Канал «Россия» показав, як «журналіст» заряджає «Град», скерований на українців (ВІДЕО)
«Насправді це раніше було не можна, а тепер уже можна — воюємо ж за батьківщину, воюємо з фашистами. Тому ось їм від мене привіт», — сказав пропагандист у кадрі, заряджаючи реактивну установку.

Російський пропагандист показав у сюжеті російського пропагандистського каналу «Россия 1», як заряджає РСЗВ «Град», скеровану проти українських військ. При цьому він заявляє, що тепер російським «журналістам» можна долучатись до бойових дій, адже «воюють за батьківщину з фашистами». Про це повідомляє «Дзеркало тижня».

Сюжет вийшов у тижневому випуску новин «Вести недели». Його автор показує, як закладає боєприпаси в реактивну систему залпового вогню.

«Допомагати військовим вважається порушенням журналістської етики, і ми завжди дотримувались цих норм. Але тут, я впевнений, особливий випадок», — коментує процес голос за кадром.

«Насправді це раніше було не можна, а тепер уже можна — воюємо ж  за батьківщину, воюємо з фашистами. Тому ось їм від мене привіт», — каже пропагандист у кадрі, заряджаючи реактивну установку.

Заступник генпрокурора України у 2019–2021 роках та експерт із міжнародного кримінального права Гюндуз Мамедов у коментарі «ДТ» сказав, що таким чином російські пропагандисти ставлять себе в один ряд із воєнними злочинцями.

«Журналісти покликані висвітлювати війну, а не ставати її учасниками, взявши до рук зброю. Таким чином грубо порушуються журналістські стандарти, міжнародне гуманітарне право, а "журналіст" перетворюється на потенційного злочинця», — сказав Мамедов.

Фото: скриншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY