detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
01.05.2023 13:18
Окупанти в Луганську використовують передавач «Громадського радіо» зі Старобільська
Окупанти в Луганську використовують передавач «Громадського радіо» зі Старобільська
Під час наступу російських військ «Громадське радіо» втратило вісім передавачів на Донбасі, зокрема в Старобільську.

Окупанти в Луганську для мовлення російського «Авторадио» використовують крадений передавач «Громадського радіо» зі Старобільська. Таку інформацію поширив ІМІ з посиланням на «Громадське радіо». Дані про це були оприлюднені на профільному радіофорумі.

Під час прослуховування сигналу на автоприймачі зʼявляється рядок RDS (Radio Data System), що показує стару частоту «Громадського радіо» в Старобільську.

На думку технічної служби «Громадського радіо», крадії, очевидно, не мають спеціального обладнання, що дало б змогу перепрограмувати RDS-передавач.

Під час наступу російських військ «Громадське радіо» втратило вісім передавачів на Донбасі, зокрема в Старобільську. Нині продовжують мовити тільки два.

«Громадське радіо» також продовжує мовити в Києві, Львові, Миколаєві, Нікополі та очікує на дозвіл розпочати мовити в Херсоні.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що на «Громадському радіо» стартував новий проєкт про гендерну рівність — подкаст «Чоловіки про культуру ненасильства» із ведучими Анастасією Багалікою та Андрієм Куликовим.

Влітку минулого року ми писали, що «Громадське радіо» поновлює мовлення в Краматорську.

Фото: Громадське радіо / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY