detector.media
28.04.2023 20:52
Мінкульт опублікував актуальний перелік осіб, що створюють загрозу національній безпеці
Мінкульт опублікував актуальний перелік осіб, що створюють загрозу національній безпеці
Олександр Ткаченко: Перелік складає МКІП на підставі звернень РНБО, СБУ та Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Міністерство культури та інформаційної політики опублікувало актуальний перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Перелік опублікований на виконання закону України «Про медіа» на сайті МКІП. Він складений і є чинним станом на 31 березня 2022 року, у ньому 211 осіб.

«Відповідний Перелік складає МКІП на підставі звернень Ради національної безпеки і оборони України, Служби безпеки України та Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення», — нагадав у телеграмі очільник МКІП Олександр Ткаченко.

Як зауважує «Суспільне. Новини», в актуальному списку під номером 74 перебуває російський співак Йосиф Кобзон, який помер 30 серпня 2018 року.

Нагадаємо, відповідний перелік Мінкульт веде з 2015 року. Діячі культури з цього списку не можуть гастролювати в Україні, а кіно та серіали з ними заборонені для трансляції.

У 2022 році заступник міністра культури та інформаційної політики з питань євроінтеграції Тарас Шевченко повідомив, що в Україні створять «білий список» російських артистів, чий контент можна буде використовувати у медіа та у громадських місцях.

Пізніше Мінкульт уточнив, що включення до «білого списку» та виключення з нього здійснюватиметься на підставі відповідного рішення СБУ. 

Фото: Олександр Ткаченко/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY