detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
28.04.2023 11:12
29 квітня на Youtube-каналі «Радіо Свобода» — прем’єра фільму-розслідування, присвяченого загиблій журналістці Вірі Гирич
29 квітня на Youtube-каналі «Радіо Свобода» — прем’єра фільму-розслідування, присвяченого загиблій журналістці Вірі Гирич
Того ж дня об 11:25 фільм Сергія Андрушка можна буде подивитися в ефірі телемарафону.

Редакція «Радіо Свобода» повідомила про прем’єру фільму-розслідування, який створила на честь продюсерки та журналістки Віри Гирич.

Прем’єра фільму «Віра» відбудеться 29 квітня о 10:30 на ютуб-каналі української служби «Радіо Свобода». Того ж дня, у суботу, об 11:25 фільм покаже Суспільне в рамках телемарафону.

У документальному проєкті «Віра» в деталях розкриваються обставини ракетного удару з Росії по Києву 28 квітня 2022 року. Автор фільму — журналіст-розслідувач програми «Схеми: корупція в деталях» Сергій Андрушко.

Нагадаємо, Віра Гирич загинула 28 квітня внаслідок ракетного обстрілу військами РФ Києва, коли у місті з візитом перебував генсекретар ООН Антоніу Гутерреш. Тіло загиблої журналістки виявили під уламками житлового будинку вранці 29 квітня.

У Віри Гирич залишилися батьки та дорослий син. Вона працювала в київському бюро «Радіо Свобода» з лютого 2018 року, а до того – на провідних українських телеканалах.

Посольство США в Україні, президент Радіо Вільна Європа/«Радіо Свобода» Джеймі Флай, міжнародні медіа та колеги Віри Гирич висловили глибокий жаль через її загибель.

Згадав про загибель Гирич і президент США Джо Байден під час виступу на традиційній вечері Асоціації кореспондентів Білого дому.

Фото: «Радіо Свобода»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY