detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
27.04.2023 10:32
У Херсоні внаслідок російської атаки загинув український продюсер La Repubblica Богдан Бітік
У Херсоні внаслідок російської атаки загинув український продюсер La Repubblica Богдан Бітік
Він супроводжував кореспондента газети Коррадо Дзуніно, який зазнав поранення.

Внаслідок російської атаки в Херсоні 26 квітня загинув український продюсер італійської газети La Repubblica Богдан Бітік, який працював разом з кореспондентом газети Коррадо Дзуніно. Про це La Repubblica повідомила на своєму сайті.

Напередодні «ДМ» повідомляв, що в середу, 26 квітня, в Херсоні кореспондент італійської газети La Repubblica Коррадо Дзуніно був поранений унаслідок атаки російського безпілотника. Під час атаки журналіст перебував в автомобілі разом зі своїм фіксером.

La Repubblica пише, що журналісти потрапили в засідку російських снайперів біля мосту.

Обидва були у марковані як «преса» — за словами Коррадо, він був у бронежилеті з написом «Pressa». Водночас, як повідомляють джерела ІМІ у Збройних силах України, українець не мав на собі бронежилета, а був одягнений лише в жилет з написом «Преса», в той час як італійський кореспондент був у бронежилеті.

«Ми пройшли три блокпости, Богдан спілкувався з українськими військовими, вони нас пропустили без проблем. Це не була зона бойових дій. Потім у нас влучили, я почув шипіння і побачив Богдана на землі, він не рухався.

Я виповз з лінії вогню. Я біг, поки не зустрів цивільну машину. Я був весь у крові, мене відвезли до херсонської лікарні. У мене чотири поранення, але мені надали чудову допомогу.

Я кілька разів намагався додзвонитися до Богдана, але він не відповідав. Він був моїм великим другом», — розповів Коррадо.

Директорка ІМІ Оксана Романюк заявила, що розцінює цю ситуацію як воєнний злочин росіян проти журналістів.

За даними ІМІ, Богдан Бітик став 54-им медійником, що загинув унаслідок російської агресії, та дев'ятим медійником, що загинув під час виконання журналістської діяльності.

У Богдана Бітіка залишилися дружина і син. 

Фото ілюстративне: Ben Zion Lazarevych
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY