detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
26.04.2023 15:03
Профспілка енергетиків Франції погрожує вимкнути електропостачання у час проведення Каннського фестивалю
Профспілка енергетиків Франції погрожує вимкнути електропостачання у час проведення Каннського фестивалю
Енергетики мають намір у такий спосіб висловити свій протест проти пенсійної реформи.

З 16 по 27 травня 2023 року у Франції заплановано проведення 76-го Каннського кінофестивалю. Проте головна профспілка енергетиків Франції погрожує припинити постачання електроенергії на знак протесту проти пенсійної реформи. Про це пише Суспільне з посиланням на повідомлення видання Deadline.

«У травні робіть те, що вам подобається! Каннський кінофестиваль, Гран-прі Монако, тенісний турнір "Ролан Гаррос", Авіньйонський фестиваль — всі вони можуть зануритися в темряву», — заявили у профспілці.

У відповідь на план президента Франції Еммануеля Макрона внести пропозиції щодо зміни трудового законодавства до середини липня профспілки оголосили «100 днів гніву».

Згідно з реформою, офіційний пенсійний вік у Франції має зрости на два роки (до 64 років) до 2030 року, а період, протягом якого працівники повинні будуть сплачувати внески на соціальне страхування, збільшиться до 43 років, щоб отримувати повну державну пенсію.

Профспілки країни відмовляються визнавати це рішення і обіцяють продовжувати протести, допоки реформи не будуть скасовані.

«Наша мета — не зупинити їх, а скоріше зробити так, щоб нас почули на місцевому рівні та обрані політики. Ми не сумніваємося, що навіть на Каннському кінофестивалі чи деінде є особистості, які поділяють нашу точку зору», — заявив федеральний секретар Національної федерації гірничодобувної промисловості й енергетики Фабріс Кудур.

Нагадаємо, минулого року на Каннському фестивалі Україну у програмі «Особливий погляд» представляв режисер Максим Наконечний із фільмом «Бачення метелика». У день показу стрічки українські кінематографісти привернули увагу до теми війни в Україні. Вони провели акцію, у якій наголосили на геноциді українців та на важливості висвітлення на всіх рівнях російської агресії в Україні. 

Також «Детектор медіа» повідомляв про те, що у 2022-му режисер Сергій Лозниця, який позиціонує себе як українського митця, виступив у Каннах на захист російської мови і культури. У такий спосіб кінематографіст засудив бойкот російської культури під час війни.

Фото: Festival de Cannes / Facebook

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY